Smederevke preokretom do trijumfa, odbojkaši ubedljivi protiv Valjevaca

SMEDEREVO,2. april 2022 – Dupli odbojkaški program u Dvorani Smederevo, okviru 20. kola prvenstva Prve lige, okončan je dvostrukom pobedom. Najpre su odbojkašice posle lošeg starta slavile; Smederevo  – Jedinstvo 3:1 (14:25, 25:22, 2514 i 27:25), a nakon toga su muškarci ostvarili maksimalnu pobedu; Smederevo Carina – Valjevo 014 3:0 (25:21, 25:20 i 25:19).

Prvi meč je počeo loše po Smederevke, Užičanke na čelu sa Čitakovićevom veoma lako su došle do vođstva.

Uz dosta napora, predvođene Marijom Mijanović, domaće su uspele da izjednače, a ubedljivom igrom u trećem setu i da povedu.

Najviše neizvesnosti viđeno je u četvrtoj deonici, kada su se ekipe smenjivale u vođstvu, da bi na kraju smeč Nevene Stefanović na razliku odlučio utakmicu.

Uz snažan otpor Valjevaca i nekoliko smečeva, pre svih Nikolića (11 poena) i Samb Amadove Sile (14) učenici trenera Dušana Kalinića su došli do prednosti.

Uspešnim penalima u drugoj deonici istakao se Nikola Stojčić (8), a nerešiva enigma za goste i u trećem setu bio je sjajni kapiten Smederevaca Petar Petrović (17).

Tačku na ovaj duel stavio je Senegalac Sila, koji je ima i podršku iz gledališta od zemljaka Seada Mamadua, inače prvotimca požarevačkog Mladog radnika.

Foto: R. G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!