Site icon podunavlje.info

Radinčanke zaustavile liderke, Smederevci poraženi od Vrbašana

SMEDEREVO, 26. mart 2022 – S različitim emocijama okončana su dva rukometna derbija danas igrana u Smederevu u okviru 16. kola Super B lige. Najpre su rukometašice iz Radinca sjajnom završnicom stigle do desete prvenstvene pobede, Mladi radnik – Kikinda 24:23 (10:11), da bi potom rukometaši Smedereva doživeli poraz – Smederevo – Vrbas Petrol 28:29 (13:15).

Rukometašice Kinkinde, liderke na tabeli, bolje su ušle u meč i pogotkom Ivane Sivčev (2 gola) u desetom minutu stekle najveću prednost – 1:4. To nije obeshrabrilo učenice Jovice Petkovića, koje su golom Nine Ninić (3) u 16. minutu prvi put poravnale rezultat – na 5:5.

Do dolaska na odmor Kikinđanke su uglavnom imale gol prednosti, a posle izjednačenja na 10:10 najbolje akterke meča Milene Kojić (8) u poslednjoj sekundi Teodora Đukičin (4) je svoj tim na pauzu odvela sa golom prednosti.

Sve do same završnice dosadašnje liderke na tabeli bile su sa golom ili dva u prednosti, a onda je najpre Nikolina Stojanović (4) izjednačila, 23:23, a neodbranjivim šutem Anđelka Milanović (5) postigla pogodak za oduševljenje na tribinama i veliko slavlje Radinčanki.

Rukometašice Mladog radnika u sledećem kolu gostuju u Pančevu, ekipi koja sa Radinčankama deli treće i četvrto mesto na tabeli sa istim brojem bodova.

Duel drugoplasiranog Smedereva i trećeplasiranog Vrbasa neočekivano je pripao gostima.

Od samog početka gosti su imali vođstvo i uz nekoliko izjednačenja domaćih u uzbudljivoj završnici stigli do trijumfa.

U prvom poluvremenu nerešiva enigma za pulene trenera Nenada Martića bio je Milović (7 golova), a u nastavku je tu ulogu preuzeo najbolji pojedinac na ovom susretu Roganović (8).

Treba reći da je vetar u leđa četi trenera Uroša Elezovića sa 12 odbrana dao i golman Zekić, koji je u poslednjim trenucima meča odbranio Spasiću (5) sedmerac i tako sačuvao pobedu svog tima.

Foto: R.G.

 

Exit mobile version