Site icon podunavlje.info

Zaštitnik građana kontroliše rad Centra za socijalni rad u Palanci

25. mart 2022 – Zaštitnik građana je, po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu informacija iz medija da postoji sumnja da je devojka iz Niša bila žrtve trgovine lјudima, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada centara za socijalni rad u Aleksincu i Smederevskoj Palanci i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, saopšteno je danas.

Od Centra za socijalni rad u Smederevskoj Palanci traži da ga izvesti o aktivnostima koje su preduzete radi pružanja pomoći devojci za koju se sumnja da je bila žrtva trgovine lјudima, koja je bila primorana da se uda u selo blizu Smederevske Palanke.

Iz medija Zaštitnik građana je saznao da je bračni par iz Aleksinca osumnjičen da je zajedno sa dvoje rođaka namamio devojku iz Niša da im čuva šestoro dece, da su je primoravali da se bavi prostitucijom i da su je posle određenog vremena prodali radi udaje u selo kod Smederevske Palanke. Osumnjičenima je određen pritvor, a šestoro dece je smešteno u hranitelјske porodice.

Zaštitnik građana traži od CSR u Aleksincu da ga u roku od 15 dana izvesti da li je porodica osumnjičenog bračnog para od ranije na evidenciji tog centra, koje aktivnosti su preduzete u prethodnom periodu i koje mere su preduzete u cilјu zaštite prava i najbolјih interesa šestoro dece iz ove porodice.

MUP treba da obavesti Zaštitnika građana u roku od 15 dana o preduzetim aktivnostima u ovom slučaju, navodi se u saopštenju.

 

Exit mobile version