Mihajlovac lako sa rezervistima Smedereva, Raljčani bolji od Lipljana

MIHAJLOVAC/SMEDEREVO, 23. mart 2022 – Danas su odigrane polufinalne utakmice takmičenja za Kup GFSS, a vize za finale su izborili OFK Mihajlovac i FK Borac; Smederevo 1924 – OFK Mihajlovac 0:5 (0:0), Borac 1932 – Sloboda Lipe 2:0 (1:0).

Kao na lakšem treningu, uemsto utakmice za koju se očekivalo da bude finale pre finala, Mihajlovčani su ubedljivo porazili ekipu Smedereva. Obrazloženje za sastav Smedereva koji je, kao nominalni domaćin istrčao na teren u Mihajlovcu, bilo je da zbog virusa i povreda nisu mogli da nastupe sa najboljom ekipom. Razigranoj četi trenera Dragana Đorđevića tako je su na megdan izašli doskorašnji omladinci i rezervisti, koje predvodio trener omladinskog pogona Marijan Milovanović.

Uz dve prečke i stativu, koje su imali formalni gosti, do pauze mreže su mirovale. Nastavak je otvorio sa dva gotovo istovetna pogotka, udarcima glavom, efikasni Jovan Mitrović. Potom je Milovanović pogodio sopstvenu mrežu, a kanonadu koja je trajala 11 minuta nastavio je Bajčić. Ubedljivu pobedu u poslednjem minutu i plasman u finale gradskog kupa overio je iskusni Aleksandar Maksimović.

Predvođeni raspoloženim Markom Simeunovićem Raljčani su savladali zonaša iz Lipa.

Već u petom minutu Simeunović se varkom oslobodio svog čuvara, a na ubačenu loptu Nikola Stojković nije najbolje reagovao i izgledna prilika ostala je neiskorišćena.

Kada se očekivalo da će se na odmor otići bez golova, sa 20 metara iskosa sa leve strane Simeunović je u 44 minutu izveo slobodan udarac i preko živog zida majstorski pogodio gornji desni ugao nemoćnog golmana Tihomira Markovića.

Konačna odluka ko će biti drugi učesnik finala pala je u 59. minutu, kada je Simeunović sa levog boka još jednom odigrao povratni pas ka Nikoli Stojkoviću, kome ovoga puta nije bilo teško da sa ivice peterca sprovede loptu u mrežu.

Dakle, naredne srede, u borbi za pehar, u Mihajlovcu, sastaće se OFK Mihajlovac i Borac 1932 iz Ralje.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!