Izložba „Umeće življenja“ autorki Minje Poljak i Anđele Mujčić u Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA, 22. mart 2022 – U Galeriji savremene umetnosti Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci likovna publika će od danas biti u prilici da pogleda izložbu „Umeće živlјenja“ Minje Polјak i Anđele Mujčić.

Diplomirani scenograf i master likovni umetnik, Minja Poljak rođena je 1991. godine u Beogradu. Trenutno je na drugoj godini doktorskih akademskih studija na Fakultetu primenjenih umetnosti na odseku primenjeno slikarstvo. Dobitnik je Dositejeve stipendije kao predstavnik Univerziteta umetnosti u Beogradu sa prosečnom ocenom 10.00. Bavi se profesionalnim radom u pozorištu u oblasti scenografije i kostimografije i savremenim ikonopisom.

Anđela Mujčić rođena je 1981. godine u Nišu. Završila je srednju umetničku školu u Nišu, smer-dizajn tekstila 2000. godine. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu umetnosti u Nišu 2005. Godine, specijalizirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2011. godine. Radi na Fakultetu umetnosti u Prištini – Kosovska Mitrovica kao docent na slikarskom odseku.

Otvaranje izložbe zakazano je za ovaj utorak u 19 časova, a govoriće i autorka teksta „Umeće živlјenja“ o radu dve umetnice istoričarka umetnosti Bilјana Jotić. Izložba će pred Palančanima biti do 18. aprila.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!