Fudbaleri Smedereva preokretom stigli do prolećnog prvenca

SMEDEREVO, 20. mart 2022 – U igri s dva sasvim različita poluvremena Smederevci su danas upisali prvu pobedu u nastavku prvenstva Srpske lige Zapad i pomerili se ka vrhu tabele: Smederevo 1924 – Budućnost Arilje 3:1 (0:1).

Protesti najvernijih pristalica upućeni upravi i fudbalerima Smedereva najbolje odslikavaju igru koja je viđena u prvom poluvremenu na stadionu kraj Dunava. Bledu i bezidejnu igru domaćina u tom periodu , požrtvovani, borbeni gosti iz Arilja uspeli su da kazne posle nešto više od pola sata igre. U 33. minutu dosuđen je slobodan udarac za gostujuću ekipu, sa 15 metara Jovanović je majstorski preko živog zida pogodio desni gornji ugao dotle nezaposlenog Tasića.

Tek posle toga, prvi i jedini put pre pauze, pokušali su Stanić, potom i Luka da iznenade do tada sigurnog golmana gostiju Savića.

Samo što je počeo nastavak, nije prošlo ni pet minuta, sa desnog boka Stanić je centrirao, a Zličćić je glavom izjednačio. Agilniju igru domaćin je krunisao vođstvom u 70 minutu, a i to zahvaljujući neverovatnom kiksu, bole reći – poklonu, golmana Savića. Ubačenu loptu Milovanovića Savić je ispustio, pa Pajoviću nije bilo teško da iz neposredne blizine pogodi nebranjenu mrežu.

Posle pravog karambola, četiri minuta po vođstvu Smedereva, najbolje se snašao Nešović i pogodio za, ispostaviće se konačan rezultat.

Imali su potom Zličić, pa potom i Bojić, čiste zicere, ali ih je Savić, tragičar ovog meča, uspešnim odbranama osujetio da promene rezultat.

U poslednjim trenucima susreta Aćimov je kreirao brzu kontru, ali ga je sustigao pokretljivi Marković i otklonio opasnost po gol Smedereva.

Posle 18. kola Smederevo je šesto na tabeli Srpske lige Zapad sa 29 bodova, koliko ima i Sloga iz Bajine Bašte na mestu niže. Ispred Smederevaca su Mačva i Sloboda iz Užica, ali sa 31 odnosno 30 bodova i utakmicom manje, koju će odigrati naredne srede. Na vrhu su Sloboda iz Požege sa 36, Jedinstvo sa Uba sa 35 i Borac iz Čačka sa 34 boda.  U narednom, kolu Smederevo gostuje ekipi Rađevca, koja je juče izgubila od Mačve 1929 u Bogatiću i sada se nalazi na jedanaestom mestu tabele.

Foto: R.G.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!