Posle dve godine prvi kruzer došao Dunavom i pristao u Srbiji

19. mart 2022 – Danas je u beogradsko pristanište prispeo kruzer kompanije „Viking LIF“, sa 115 putnika i 40 članova posade, na svom proputovanju na turi Dunavom. Time je zvanično otvorena turistička sezona na našoj najvećoj reci, javili su prestonički mediji.

Inače, ture brodovima „Vikng LIF“ su sve samo ne jeftine. Osmodnevno krstarenje Dunavom, od Regensburga do ušća Dunava u Crno more, sada nešto skraćeno zbog događanja u Ukrajini, košta 1.999 dolara. Pošto su se putnici, tokom trajanja korone i posledičnih ograničenja, odvikli od ovakvih turističkih avantura, u toku je popust, traje do 31. marta, pa sve može da se dobije i za 599 dolara manje, kao i prethodna brojka preračunato u lokalnu valutu. Ovo su cene van sezone, već od aprila su znatno veće, a tokom leta idu i do 3.000 dolara, barem tako piše na sajtu kompanije čiji je brod.

Ni ovaj, kao ni drugi kruzeri, nažalost, neće zastati u Smederevu, ne smo zbog veličine, činjenica – jedan je od najvećih koji ovom rekom plovi, već i zbog toga što je mnogo šta ostalo da se reši sa pristanom na Dunavskom keju. Određen je operater, ali nema carinske ispostave i sličnih neophodnih službi da bi jedno pristanište, kakvo je da je, funkcionisalo.

Foto/ilustracija: vikingriversruisses.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!