Odbojkaši zaustavili lidera, odbojkašice bez problema sa autsajderkama

SMEDEREVO, 18. mart 2022 – Dupli program 18. kola Prve lige otvorili su odbojkaši Smederevo Carine bacivši na kolena još jednog lidera. Posle pobede nad Karađorđem u Topoli, identičnim rezultatom slavili su i protiv ekipe iz Stare Pazove: Smederevo Carina – Jedinstvo 3:2 (19:25, 25:21, 25:19, 18:25 i 15:13). Kod odbojkašica, mada su nastupile sa kombinovanim sastavom, nije bilo dileme oko pobednika u susretu sa fenjerašicama iz Ljiga; Smederevo – Spartak 3:0 (25:15, 25:19 i 25:8).

Susret Smederevo Carine i Jedinstva je otvorio sa tri servis poena Dušan Đorđević, pa je trener gostiju odmah zatražio tajm aut. Lider na tabeli je preko Radišića (10 poena) i uz pomoć snažnih servisa Mićića (17) preokrenuo tok igre i prvu deonicu rešio u svoju korist.

Predvođeni, pre svih, kapitenom Petrom Petrovićem (27) i Senegalcem Silom (16) domaći su najpre izjednačili rezultat u setovima, a potom i poveli. Nisu se predavali gosti, pa su uglavnom poenima Škrbića (18) i bivšeg Smederevca Pešuta (12) uspeli da izjednače.

U uzbudljivoj završnici, u taj-breku, gostujući trener je dobio crveni karton, domaći su najpre otišli na plus 2, da bi potom poenima Kovača (9) i Gajevića (10) i na plus 4. Neodbranjivim smečom Petar Petrović je u poslednjoj set meč lopti stavio je tačku na ovaj duel, za veliko slavlje, kako na terenu tako i na tribinama.

Nevena Stefanović

U drugom meču današnjeg programa, Smederevke su ulogu favorita potvrdile već u prvom setu, kada su one iskusnije, Vesna Sekulić (14), Una Đorđević (10)i najbolja akterka meča Nevena Stefanović (15) donele vođstvo svom timu.

Opuštenost domaćih u drugoj deonici iskoristila je požrtvovana mlađarija Spartaka, tako da su gošće povele sa 16:10. To je primoralo trenera Janjića da uzme tajm aut, nakon koga je usledila serija Smederevki od 15:3, koe su i ovaj deo igre rešile u svoju korist.

U trećem setu, koji su domaće odbojkašice više nego ubedljivo dobile, svoje prve poene zabeležila je mlada Teodora Sabo (3).

Dragan Lovre, agilni predsednik kluba, i ovom prilikom nagradio je najbolje tokom prethodnog perioda, mlađu pionirku Sonju Paunović, nešto stariju Leu Balić i mladu seniorku Mariju Simić, koja je odigrala ceo večerašnji meč i uz solidnu partiju na mestu tehničara upisla pored svog imena šest poena.

Foto: R.G.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!