Namenska sredstva za razvoj usluga socijalne zaštite na lokalu

BEOGRAD/SMEDEREVO, 18 mart 2022 – Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja potpisalo je danas sa predstavnicima 146 lokalnih samouprava ugovore o namenskim transferima, kojima je za razvoj usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou opredeljeno 500 miliona dinara. U ime Smedereva ugovor je potpisao gradonačelnik Jovan Beč, a ovim ugovorom Smederevu će biti prenet iznos sredstava za odobrene namenske transfere na godišnjem nivou u visini od 11.414.151 dinara.

Gradonačelnik Smedereva Jovan Beč, ministarka Darija Kisić i Igor Matković, predsednik opštine Velika Plana

Namenskim transferima mogu se finansiraju usluge socijalne zaštite iz nadležnosti jedinice lokalne samouprave: dnevne usluge u zajednici (usluge dnevnog boravka, svratišta i pomoći u kući), usluge smeštaja u prihvatilište, usluge podrške za samostalan život, usluge ličnog pratioca detetu sa invaliditetom, usluge personalne asistencije, savetodavno-terapijske i socijalno-edukativne usluge.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić rekla je da je raspodela sredstava lokalnim samoupravama primer zajedničkog rada na razvoju usluga socijalne zaštite i usmeravanja podrške onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!