Sa igračem manje, minimalan ali ipak poraz Smederevaca u Užicu

UŽICE, 16. mart 2022 – Utakmica Slobode i Smedereva, u okviru drugog kola nastavka prvenstva, trebalo je da se igra prošle subote, ali je sneg koji je prekrio taj deo Srbije, pa i teren stadiona koji nosi ime Radomira Antića, uslovio odlaganje. Igrana je danas, a Smederevo je sa igračem manje i jednim ali golom viška u mreži ostalo bez bodova: GFK Sloboda – FK Smederevo 1924 1:0 (0:0).

U prvom poluvremenu vođena je velika borba, u kojoj je domaćin imao više od igre, a gosti su pretili iz kontra napada. Prvu šansu imali su igraći Slobode, kada iskusni Gajić nije iskoristio kiks odbrane Smedereva,  izašao je sam pred Tasića, ali je šutirao traljavo, pored gola.

U 13. minutu Zličić se našao u šesnaestercu domaćih, šutirao pod prečku, ali je golman Đoković odlično reagovao i izbacio loptu u korner. Nakon toga je usledila igra uglavnom na sredini terena, najagilniji kod domaćih bio je Todor Glišović, a u timu Smedereva kapiten Stanić.

Igrao se 36. minut kada je na odličan centaršut Glišovića Janković glavom šutirao pored gola Smedereva. U 40. minutu viđena je do tada najbolja šansa; Glišović je ponovo centrirao sa desne strane prema Gajiću, odbrana Smedereva izbacuje loptu iz šesnaesterca, ona dolazi do Jankovića koji šutira a lopta udara u stativu. U nastavku akcije lopta stiže do Glišovića, koji šutira ali pravo u Tasića koji je bio na zemlji.

Drugo poluvremenu počelo je još jednom šansom domaćih; ponovo je Janković glavom šutirao, a Tasić odbranio. Usledio je momenat koji je najverovatnije i presudio konačni ishod; start Maksića, koji je već imao žuti karton, pritisak domaćih na glavnog sudiju Ljubišu Borisavljevića, stvorila se gužva i Maksiću je pokazan drugi žuti automatski i crveni karton. Postupak sudije iznervirao je šefa Smedereva Savu Šašića, kome je takođe pokazan žuti, a kada je nastavio sa prigovorima i crveni karton i izbacivanje na tribine. Tako je za Smederevce utakmicu u nastavku vodio pomoćni trener Ivica Pejić.

Nakon prekida od pet minuta, domaći izvode slobodan udarac, duga lopta ide u kazneni prostor Smedereva, odatle biva izbačena, ali dolazi do Jankovića koji šutira sa 16 metara. Lopta prolazi kroz šumu nogu i ulazi u mrežu.

Posle postignutog gola domaći pokušavaju da reše meč, a Smederevci sa čovekom manje ne uspevaju da uzvrate. Iz tog dela igre možda je vredan pomena i trenutak kada je Nešović grubo startovao na kapitena Slobode, ali ovaj put sudija nije podlegao pritisku – pokazao je Nešoviću samo žuti karton.

Ne čudi da su Smederevci imali mnogo primedbi na deljenje pravde sudije Borisavljevića, od nedoslednosti u deljenju kartona do toga da je utakmicu produžio samo za tri minuta, uprkos tome što je samo prekid kod isključenja Maksića trajao više od pet.

U narednom kolu Smederevo dočekuje Budućnost iz Arilja u nedelju.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!