Smederevski veslači na ergometrima osvojili 3 zlata, srebro i 3 bronze

SUBOTICA/SMEDEREVO, 14. mart 2022 – Ovogodišnje državno prvenstvo na ergometrima, održano u Subotici, okupilo je predstavnike 19 klubova, sa oko 450 takmičara u svim kategorijama. Na tom, prvom zvaničnom takmičenju ove godine veslači Smedereva su osvojili tri zlatne, srebrnu i tri bronzane medalje, pored toga i dva zlatna odličja u konkurenciji veterana.

Prvaci države za 2022. godinu na ergometrima postali su Milica Mladenović u konkurenciji juniorki i Jovana Vučić i Lazar Živanović u kadetskoj konkurenciji. Jedino srebro pripalo je u dublu Anđeliji Petrović i Teodori Radulović. Bronzani su postali Aleksandar Filipović u seniorskoj konkurenciji, Teodora Stevanovska kod lakih seniorki i pionir Dušan Ilić. Nikola Otašević je u svojoj konkurenciji veterana bio dominantan, kao i Stefan Stojaković u kategoriji veterana od 36 do 40 godina.

– Prezadovoljan sam ostvarenim. Očekivao sam tri zlata i to donosimo iz Subotice. Oni od kojih se to očekivalo su dobro odradili pripreme i to se pokazalo na šampionatu. Aleksandar Filipović je bio treći i to je odličan rezultat. Ovim takmičenjem je završena zimska sezona priprema i sada slede završne pripreme za regatu za izbor posada koje će nastupiti na Evropskom prvenstvu za juniore 21. i 22. maja u Sabaudiji u Italiji. Zbog toga, najverovatnije, nećemo učestvovati na tradicionalnoj regati Kroacija open u Zagrebu, koja je desetak dana pre izbornih trka za sastav juniorske reprezentacije – rekao je po povratku u Smederevo Luka Đorđević.

Po kalendaru Veslačkog saveza Srbije, prvo naredno takmičenje u našoj zemlji biće prva regata Kupa Srbije i prvo kolo Omladinske lige na programu je 2. aprila.

Foto/ilustracija: Veslački savez Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!