Prvenstvo jugoistočne Evrope u jedrenju u klasi Optimist na Paliću

PALIĆ/SMEDEREVO, 14. mart 2022 – Otvoreno prvenstvo jugoistočne Evrope u jedrenju za klasu Optimist (SEEOOC – South East European Open Optimist Cup regata), 15. po redu, biće održano od 6. do 8. maja, saopštili su danas organizatori.

Ova tradicionalna regata za najmlađe jedriličare održava se na Palićkom jezeru u blizini Subotice  i to je najveća međunarodna regata koja se održava u Srbiji.

SEEOOC je tokom prethodnih 14 godina okupio devojčice i dečake, uzrasta do 15 godina, iz Albanije, Alžira, Bugarske, Crne Gore, Češke, Jermenije, Japana, Kipra, Kenije, Kirgistana,  Mađarske, Makedonije, Rumunije, Rusije, Slovačke, Hrvatske, Slovenije, Grčke i Srbije.

Regata je druga u nizu koja se organizuje u okviru Nacionalnog prvenstva i važna je za sve srpske takmičare. Domaćini regate su juče potencijalnim učesnicima poslali raspis za regatu i prijavni list za prethodne prijave.

Podsećamo, u Smederevu postoje Brodarski klub Metalac i Jedriličarski klub Smederevo, čiji su takmičari prošle godine osvojili titulu državnog prvaka u klasi 470.

Oba kluba permanentno rade na promovisanju jedrenja, a posebna pažnja se posvećuje upravo radu sa mlađim kategorijama.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!