Krizni štab ukinuo kovid propusnice za ulazak u lokale posle 20 časova

10. mart 2022 – Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je gostujući danas popodne u Beogradskoj hronici RTS-a da je na sednici Kriznog štaba dogovoreno ukidanje kovid propusnica, kao i izolacija onih koji su imali kontakt sa kovid zaraženima.

„Nema dilema da se ukinu kovid propusnice. Svi su se saglasili da nema potrebe da neko ko je imao kontakt sa nekim ko je imao koronu da ide u izolaciju. Dogovor je da se preporuka struke uvaži za četvrtu dozu vakcine za sve one koji su imunokompromitovani, rizične i medicinske radnike“, rekao je Lončar.

„Kovid propusnice su izgubile smisao. Od starta nije bilo u redu što su na snazi samo posle 20 časova i to u ugosttiteljskim objektima, a sa druge strane imate pune stadione, hale, političke promocije. Njihovo ukidanje je logično“, rekao je ranije danas  prof. dr Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona.

Kovid propusnice uvedene su, podsetimo, u oktobru i važile su za ugostiteljske objekte, kockarnice i kladionice. Ispravna kovid propusnica podrazumevala je potvrdu o primljenoj drugoj ili trećoj dozi vakcine ne stariju od sedam meseci ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili negativan antigenski test koji je validan 48 sati, kao i potvrda o preležanoj koroni koja nije starija više od sedam meseci.

Foto/ilustracija: podunavlje.info©

Skorašnji članci

error: Content is protected !!