Site icon podunavlje.info

Drugi poziv RČF – od 150.000 do 600.000 evra za obrazovne projekte

10. mart 2022 – Regionalni čelindž fond, finansijski mehanizam koji unapređuje zapošlјivost, posebno mladih, objavio je drugi poziv za podnošenje izjava o zainteresovanosti i pozvao institucije stručnog obrazovanja i kompanije, sve one koji nastoje da zajednički pripremaju i sprovode programe dualnog ili kooperativnog obrazovanja i obuke, da se prijave i nadmeću se za priliku da dobiju investicije u opremi i infrastrukturi obrazovnih institucija, kao i za uvođenje novih tehnologija u obrazovne procese, u iznosu od 150.000 do 600.000 evra.

Aplikanti treba da ispunajvaju sledeće uslove:

Nemačko ministarstvo za ekonomski razvoj i saradnju (BMZ) ukupno je izdvojilo 39 miliona evra delegiranih Nemačkoj razvojnoj banci (KfW) da se podrže investicije u projekte sa prostora Zapadnog Balkana 6. Projekat se sprovodi u partnerstvu sa Komorskim investicionim forumom uz podršku konsultanata za implementaciju programa.

Regionalni čelendž fondje sproveo prvi poziv za podnošenje Izjava o zainteresovanosti koji je bio otvoren 2021. godine i doveo do selekcije 37 najuspešnijih projekata koji su predloženi za finansiranje u iznosu od oko 15,4 miliona evra u regionu Zapadnog Balkana.

Drugi poziv za podnošenje Izjava o zainteresovanosti otvoren je od 7. marta do 14. aprila 2022. RČF prihvata prijave iz svih šest ekonomija Zapadnog Balkana kao i iz svih ekonomskih sektora.

Izjave o zainteresovanosti mogu podneti konzorcijumi obrazovnih ustanova i bar dve kompanije koje zajednički pripremaju i sprovode programe dualnog ili kooperativnog obrazovanja. Konzorcijumi treba da budu predvođeni institucijama koje pružaju stručno obrazovanje i obuku i sprovode programe koji vode ka sticanju nacionalno priznatih kvalifikacija.

Proces apliciranja za sredstva Regionalnog čelendž fonda se odvija u dve faze. Najpre konzorcijumi podnose izjave o zainteresovanosti, a oni predselektovani nakon prve faze pripremaju i celokupne predloge projekata i detalјne planove investicija.

Informativna sesija za Srbiju tokom koje će biti pojašnjeni detalјi konkursa, uslovi prihvatlјivosti, dozvolјeni troškovi i procedure apliciranja biće održana onlajn 16. marta 2022. počev od 10 časova. Zainteresovani se mogu prijaviti za učešće putem linka dostupnog ovde.

Dodatne informacije o drugom pozivu za podnošenje Izjava o zainteresovanosti, uklјučujući i vodič sa smernicama za zainteresovane aplikante, dostupni su na sajtu www.rcf-wb6.org.

 

Exit mobile version