Dačić: Ne zovem nikog da glasa za mene, nek’ glasa za sebe, za decu…

SMEDEREVO, 10. mart 2022 – Predizborni miting u Smederevu danas su održali čelnici izborne liste “Ivica Dačić – premijer Srbije“, koju čine Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija i Zeleni Srbije.

„Nikoga ne pozivam da glasa za mene, zbog mene. Svako treba da glasa za svoj interes. A šta je njegov interes? Da može da radi, da se odnose prema njemu kao čoveku. Da može da postoji taj balans između svog rada i maltretiranja na poslu i porodičnog života, pošto čovek, valjda, živi i da bi živeo sa porodicom, a ne samo da radi. Školovanje i lečenje ne sme da bude privilegija bogatih. Zato država mora da nađe mehanizam za pošteno oporezivanje, da se pomaže onima koji najmanje imaju. Ovo se odnosi na svakog čoveka pojedinačno. Zato ne zovem nikog da glasa za mene, nek glasa za sebe, za svoju decu, za svoju porodicu, za svoju budućnost i onda sam siguran da ćemo imati najveći broj glasova“, rekao je, pored ostalog, predsednik SPS-a Ivica Dačić.

On je istakao da će se, pored očuvanja teritorijalnog integriteta Srbije i očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, boriti za zaštitu onih koji žive od svog rada, za jednake šanse za svu decu i za bolji položaj žena. Koalicija koju on predvodi je protiv ulaska u NATO pakt.

„Mi smo spremni da preuzmemo odgovornost. Vučića smo kandidovali za predsednika, kao zajedničkog kandidata. Ali, jedno je Vučić. Mislimo da mi možemo bolje u nekim stvarima nego neki njegovi ljudi i zato se ja kandidujem za predsednika Vlade. Izbori su važni, ali su laki. Vučić predsednik, Dačić premijer, to je najbolje za Srbiju, to je pobeda Srbije“, zaključio je aktuelni predsednik Narodne skupštine i pozvao okupljene da 3. aprila daju najveći broj glasova ovoj koaliciji.

Predsednici SPS-a i Jedinstvene Srbije, Ivica Dačić i Dragan Marković Palma, potpredsednik GO SPS-a Branko Ružić, kao i predsednik Gradskog odbora SPS-a Milija Barović i poslanički kandidati Vesna Ivković i Marko Grujić, potom su sa okupljenim simpatizerima otišli do spomenika stradalim u Petojunskoj eksploziji i poklonili se senima poginulih.

Foto: podunavlje.info©

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!