Skupština opštine Velike Plane: Cene vrtića i ove godine ostaju iste

VELIKA PLANA, 9. mart 2022 – Cene boravka dece u vrtiću „Dečije carstvo“ u Velikoj Plani se neće menjati ni ove godine. To je odlučeno na danas održanoj 15. redovnoj sednici Skupštine opštine. Po toj odluci, za celodnevni boravak deteta u pripremnim grupama cena za roditelјe će i dalјe biti 3.271, a za poludnevni 980 dinara. Za boravak dece uzrasta od tri do pet godina, u vaspitnim grupama mešovitog sastava u petočasovnom trajanju, roditelјi će takođe plaćati samo 980 dinara. Roditelјi dece uzrasta od jedne do pet i po godina koja u vrtiću borave 12 sati će, kao i do sada, mesečno plaćati 3.980 dinara.

Razlika do ekonomske cene boravka dece u vrtiću nadoknađuje se iz opštinskog budžeta.

– Cene vrtića nisu menjane od 2015. godine i među najnižim su u Srbiji. To smo postigli zahvalјujući nesebičnoj pomoći lokalne samouprave ali i činjenici da se svi u kolektivu, od vaspitačica do higijeničarki, ponašamo krajnje odgovorno, vodeći računa o troškovima – kaže Marija Starčević, direktor predškolske ustanove „Dečije carstvo“.

U ovoj predškolskoj ustanovi brinu o 1.097 velikoplanjanskih mališana.

Na danas održanoj sednici odbornici su usvojili Odluku o usvajanju Lokalnog akcionog plana za rešavanje pitanja izbeglih i interno raselјenih lica za period od 2022. do 2027. godine,  dali su saglasnost na izmene statuta JKP „Miloš Mitrović“ i donijeli Odluku o mesnim zajednicama. Suština ove odluke jeste da je, u cilјu obezbeđivanja efikasnijeg rada, značajno smanjen broj članova saveta mesnih zajednica.

Zanimlјivo je da su ne samo u današnjem izglasavanju već i u izradi ove odluke učestvovale sve parlamentarne stranke i da je vladajuća koalicija, koju čine SNS, SPS i JS, kao i prilikom donošenja novog skupštinskog poslovnika, usvojila sve predloge opozicije.

Informacija i foto: D. Marić, srbijaisrspska.rs

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!