Site icon podunavlje.info

Meteorolozi najavljuju: A sad opet malo sneg – i košava

5. mart 2022 – Mada sada, u subotnje jutro, ne izgleda tako, po najavi meteorologa, veći deo Srbije mogao bi uskoro da se zabeli. Ove subote, kako kažu, pre podne na zapadu i jugu Srbije umereno do potpuno oblačno, u ostalim krajevima pretežno sunčano, a provejavanje slabog snega se očekuje ponegde u planinskim predelima. Ali zato, uveče i u toku noći padavinska zona će se proširiti na sve krajeve južnije od Save i Dunava, uz stvaranje ili povećanje visine snežnog pokrivača.

Najniža temperatura od -4 do 0, a najviša od 4 do 8 stepeni. Vetar će biti slab i umeren, istočni i severoistočni, uveče i u toku noći na planinama, u košavskom području i u istočnoj Srbiji u pojačanju, najavljuju meteorolozi.

Više padavina biće sutra i u ponedeljak, kada će na zapadu i jugu Srbije doći do stvaranja odnosno povećavanja visine snežnog pokrivača za 5 do 20 santimetara, a manji snežni pokrivač formiraće se mestimično i u ostalim krajevima.

Od utorka do kraja perioda promenljivo oblačno vreme uz smenu sunčanih intervala i pojave kratkotrajnog snega ili lokalnih pljuskova snega.

Foto/ilustracija: podunavlje.info©

Exit mobile version