Nagrada „Tomislav Stevanović“ za najlepšu pesmu o Smederevu

SMEDEREVO, 3. mart 2022 – Međunarodni festival poezije Smederevska pesnička jesen u saradnji sa Rotari klubom Smederevo raspisao je danas konkurs za dodelu nagrade „Tomislav Stevanović“. Ova nagrada se dodelјuje godišnje jednom pesniku za najbolјu pesmu o Smederevu, kao i o svemu onome što se vezuje za ovaj grad, smederevska Tvrđava, vinogorje, vino, Dunav, sela koja mu pripadaju, Karađorđev dud, despot Đurađ, porodica Branković itd.

Autori, isklјučivo putem elektronske pošte, treba da dostave do dve svoje neobjavlјene pesme napisane isklјučivo na srpskom jeziku i otkucane ćiriličnim pismom.

Pesme se potpisuju šifrom, a razrešenje šifre šalјe kao poseban dokument priklјučen (atačovan) mejlu u kome su pesme.

Razrešenje šifre treba da sadrži:

– ime i prezime,

– adresu prebivališta,

– kontakt telefon,

– adresu elektronske pošte i

– stvaralačku biografiju ne dužu od 1000 karaktera.

Autor dostavlјa pesme isklјučivo na i-mejl adresu: tomislav.stevanovic.spj@gmail.com.

Pobednik konkursa će se birati u tri etape:

  1. Žiri će odabrati do 30 najbolјih pesama, koje će 15. maja biti postavlјene na zvaničnoj stranici festivala https://www.facebook.com/pesnicka.jesen/.
  2. Od 15. maja do 15. juna biće glasanje na Fejsbuku i svako će moći da glasa za svog favorita lajkovanjem pesme koja mu se najviše dopada.
  3. Pet autora, čije su pesme dobile najviše glasova, predstaviće na Festivalu izabrane pesme. Pobednika će odabrati publika glasanjem u sali nakon predstavlјanja autora.

Konkurs traje od 3. marta do 3. maja 2022. godine.

Nagrada „Tomislav Stevanović“ sastoji se od plakete Tomislav Stevanović i objavlјivanja pesme u zborniku festivala Pesnički meridijani Smedereva.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti putem mejla: tomislav.stevanovic.spj@gmail.com.

https://drive.google.com/…/12aNtcc84sU6bdydJCwT…/view…

Skorašnji članci

error: Content is protected !!