Site icon podunavlje.info

Generalna provera Smederevaca i Svilajnčana završena bez pobednika

KOVIN/SMEDEREVO, 27. februar 2022 – Košava i hladno vreme u Kovinu umnogome su omeli dva srpskoligaša da se prikažu u boljem svetlu na matine meču. Ipak, viđen je po jedan gol u svakom od poluvremena: Smederevo 19624 – Radnički Svilajnac 1:1 (1:0).

Pored ta dva pogotka,uprkos lošim vremenskim uslovima, odigrana je utakmica sa mnogo trčanja, a bilo je i nekoliko neiskorišćenih prilika na obe strane.

Na početku susreta prvi su Smederevci pripretili preko Kilibarde, čiji je udarac, posle uspešnog proboja po levom boku, izblokiran kada je ušao u kazneni prostor. U 16. minutu, nakon kornera Jovanovića,  kod druge stative loptu je dočekao i glavom tukao Tasić pogodivši spoljni deo mreže Smedereva.

Na pas Zličića, tri minuta kasnije, u punom naletu srušen je Stanić i to je bio penal. Siguran sa bele tačke bio je novi golgeter Smedereva Miloš Zličić.

Već u sledećem napadu Stanić je posle brze kontre propustio priliku da duplira vođstvo Smederevaca. Umesto da šutira odlučio se za, ispostavilo se, pogrešan pas. Ne zadugo, malo je nedostajalo da na dubinsku loptu Zlatković izjednači, ali ga je u tome sprečio golman Dobrić.

Samo što je počeo nastavak, Stanić je ubacio loptu u prazan prostor, a usamljeni Zličić je bio zamalo kratak.

U ravnopravnoj igri, Radnički je u 65. minutu stigao do izjednačenja; preciznom dijagonalom Stojanović je pronašao brzonogog Zlatkovića, koji je umakao svojim čuvarima i u situaciji 1 na1 kraj istrčalog Dobrića pogodio mrežu, postavivši konačan rezultat.

Exit mobile version