Posle preokreta, Smederevci stigli do trećeg trijumfa u nizu

SMEDEREVO, 26. februar 2022 – Nakon pobede nad Novim Pazarom od 3:2 i iznenađujućeg uspeha istim rezultatom u duelu sa Karađorđem u Topoli, tadašnjim liderom na tabeli, u 16. kolu prvenstva Prve odbojkaške lige, Smederevci su ponovo večeras slavili: Smederevo Carina – Borac (S) 3:1 (17:25, 25: 196, 25:22 i 25:17).

Po tradiciji, uvek neugodni rival, predvođen kapitenom Poznićem (14 poena),  Borac je bolje ušao u meč i prvi set rešio u svoju korist. Na scenu su tada stupili nezadrživi kapiten domaćih Petar Petrović (21)i ljubimac navijača Senelagac Samb Amadu Sila (20) i ubitačnim servisima i smečeviam dovodili goste do očaja. Usledio je potpuni preokret. Zapažen učinak, pored pomenutog dvojaca, imali su i Stojičić (7) na mreži, Nikolić (7), stanadardno pouzdani tehničar Đorđević (3), Gajević (3) na servisu i libero Milanov na prijemu.

Treba reći da su veliki doprinos devetom trijumfu u sezoni izabranika Dušana Kalinića dali i dečaci i devojčice sa svojim trenerima, članovi škole odbojke ovog kluba, koji su zdušno bodrili svoje ljubimce.

U narednom kolu Smederevci će gostovati u Novom Sadu, gde će pokušati da istoimenoj ekipi, koja je na pragu Super lige, pruže što jači otpor.


Pre početka utakmice, u ime rukovodstva domaćeg kluba, uz aplauze sa tribina, Miloš Dabulhanić je nekadašnjem odbojkašu i treneru Smedereva Jovici Cvetković, sada šefu struke ekipe iz Starčeva, uručio prigodan poklon.


Foto: R.G.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!