Site icon podunavlje.info

Protiv lidera – smederevske odbojkašice od sjaja do očaja

SMEDEREVO, 25. februar 2022 – Nakon dva gostovanja i poraza od Takova u Gornjem Milanovcu i Radničkog na Crvenom krstu identičnim rezultatom – 3:0, u 16. kolu prvenstva Prve lige odbojkašice Smedereva su doživele i treći neuspeh: Smederevo – Omladinac 1:3 (25:15, 14:25, 19:25 i 15:25).

Smederevke su sjajno otvorile utakmicu i povele sa 9:0 servisima Ane Popović (6 poena) i smečevima Une Đorđević (11) i Vesne Sekulić (16), protiv ekipe iz Donjih Banovaca, koja je do sada izgubila samo jedan meč. U tom periodu gošćama, koje će izvesno ući u upre ligu, ništa nije polazilo za rukom, pa su domaće relativno lako dobile prvu deonicu.

Činilo se da će Smederevke nastaviti u istom ritmu i u drugom setu, ali se to nije dogodilo. Liderke na tabeli, predvođene najboljom akterkom, kapitenom Unom Vajagić (22), koja je obilatu pomoć imala u Ivi Šućurović (17) i Mariji Mladenović (14), demonstrirale su visok nivo i razornim servisima i smečevima trasirale put do petnaeste prvenstvene pobede.

Sutra u 19 sati, u okviru 16. kola prvenstva Prve lige za odbojkaše, Smederevo Carina dočekuje starog znanca iz superligaških dana, ekipu Borca iz Starčeva.

Foto: R.G.

 

Exit mobile version