Sjajna predstava i slavlje domaćina u meču dve prvoplasirane ekipe

SMEDEREVO,  19. februar 2022 – Na startu nastavka sezone, u 12. kolu prvenstva Super B lige, derbi susret dve prvoplasirane ekipe, večeras u Dvorani Smederevo, pripao je domaćim rukometašima, koji su bili bolji od lidera na tabeli: Smederevo – Kikinda Grindex 29:25 (13:9).

Meč je počeo u predivnom ambijentu, uz gromoglasno navijanje sa tribina, što goste iz Kikinde nije zbunilo, pa je sve do 20 minuta bio rezultatski egal – 8:8.

Igrač utakmice: Lazar Spasić

Usledila je fantastična serija učenika Nenada Martića od 5:0. Redom su pogađali Dušan Stojković (5 golova), njegov prezimenjak Darko (2), dva puta za redom debitant i pojačanje Smedereva iz Voždovca Lazar Spasić (6), koji je na kraju poneo i epitet igrača utakmice. Šlag na torti, u samoj završnici prvog dela susreta, bio je pogodak od svog gola golmana Aleksandra Martića, koji je uz to upisao i šest odbrana.

Kada je u 40. minutu kapiten Nemanja Marjanović (6) odveo Smederevce na plus 8, bilo je 21:13, postalo je jasno da će se domaći revanširati Kikinđanima za jesenji poraz, na početku bodovne trke, od 24:21. I pored visokog vođstva domaćih, gosti se ipak nisu predavali, a na ruku im je išlo i treće isključenje najpre Marjanovića u 54. minutu, a potom, do duše samo 10 sekundi pre kraja, Miloša Drobnjaka (4). Čvrstom odbranom Smederevci su izdržali nalet lidera, ostvarivši pobedu od željenih 4 gola razlike, čime su u prednosti u slučaju istog broja bodova na kraju prvenstva.

Inače, ovoga puta je izostao dupli program Super B lige u Smederevu, pošto je meč između rukometašica radinačkog Mladog radnika i Zaječara, takođe u okviru 12. kola, odložen zbog više slučajeva korone u sastavu gostujuće ekipe. Ova utakmica biće odigrana 5. marta.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!