Site icon podunavlje.info

Matine susret u Zemunu pripao Partizanovim omladincima

ZEMUN/SMEDEREVO, 19. februar 2022 – Tokom većeg dela današnjeg meča na terenu Sportskog centra Zemunelo, crno-bele nade su imale blagu inicijativu, da bi na kraju ipak presudio individualni kvalitet: Partizan (omladinci) – Smederevo 1924 2:0 (1:0).

Iako umorni od napornih priprema, Smederevci su se protiv talentovanih mladića Partizana, od kojih su neki već igrali i za prvi tim, prikazali u sasvim dobrom izdanju. Na samom početku utakmice dva puta su pripretili, ali to nije bilo dovoljno da savladaju golmana crno-belih Mihajlovića.

Uzvratili su izabranici trenera Nenada Brnovića, stvorili su nekoliko izglednih prilika, a to što se rezultat do same završnice prvog dela meća nije menja zasluge pripadaju golmanu Tasiću, koji je u par navrata odlično intervenisao.

U 41. minutu, na ubačenu loptu Kneževića sa leve strane, kod druge stative spretno je reagovao Nikola Jovanović i doneo svom timu vođstvo. Inače, strelac vodećeg gola za domaće i jedan od najzapaženijih na terenu je ponikao u smederevskom Cepelinu.

Obostrano borbena i dinamična igra viđena je i u drugom poluvremenu. Odluka je pala u 70. minutu, kada je, posle akcije Baždara, Tasić odbio loptu na koju je natrčao Knežević i duplirao prednost crno-belih.

U finišu utakmice mogao je Zličić, posle solo akcije, da smanji Partizanovo vođstvo, ali je njegov udarac iskosa sa leve strane peterca Vojvodić, rezervni golman omladinaca crno-belih, odbranio baš kao što je i njegov kolega s druge strane terena Dobrić u kontri ukrotio šut Vranića.

Ovom meču prisustvovao je i Smederevac Marko Milovanović, uveliko Partizanov prvotimac, prativši svoje vršnjake ali i sugrađane. S njim je bio i njegov otac Milan, nekadašnji dugogodišnji mahač na mečevima Super lige.

Exit mobile version