Poetsko muzički kabare „Čeznem da vam kažem“ Mikija Damjanovića

SMEDEREVO, 14. februar 2022 – Večeras će pred publikom u Velikoj dvorani smederevskog Centra za kulturu biti poetsko muzički kabare Milorada Mikija Damjanovića „Čeznem da vam kažem“. Pored Damjanovića, u kabareu učestvuju: Nataša Radovanović, sopran, stalna članica Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, Pavle Joksimović, pijanista i specijalni gosti Mina Lazarević, Iva Štrlјić i Stevan Piale.

Poetsko muzički kabare „Čeznem da vam kažem“ nastao je, kako kaže njegov osnivač, kao plod želјe da se na duhovit, autoironičan i prijemčiv način publika seti i oživi sećanja na neka druga vremena, kojih se uglavnom sećamo sa setom.

Tako e prvak drame Beogradskog dramskog pozorišta, Milorad Damjanović, provesti publiku kroz uspomene na detinjstvo, Jugoslaviju, studentske dane, početak karijere, ali i savremeno doba u kome živimo. Svaka od celina, upotpunjena je poezijom, koja je na neki način obeležila periode o kojima glumac govori, kao i najvažnijim pesmama, koje predstavlјaju bisere srpske poezije, Vaska Pope, Desanke Maksimović, Jovana Dučića, Miroslav Antića…

Početak je zakazan za 20 sati, a cena ulaznice je 500 dinara.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!