Srpskoj reprezentaciji trofej, Branislav Živanović prvi strelac turnira

VRNJAČKA BANJA/SMEDEREVO, 14. februar 2022 – Na međunarodnom omladinskom turniru u Vrnjačkoj Banji fudbalska reprezentacija Srbije U-19 ubedljivo je osvojila prvo mesto.  U ovom uspehu su učestvovala četvorica mladih članova KMF Smederevo, Branislav Živanović, Uroš Nikolić, Nemanja Paunović i Mateja Ćirka, koji zbog povrede prepone nije nastupao, kao i trener Dragan Đorđević. član stručnog štaba reprezentacije čiji je selektor Marko Gavrilović.

Branislav Živanović

U prvom meču ovog turnira naši omladinci su savladali Belorusiju sa 3:2, a strelac jednog pogotka bio je Branislav Živanović, koji je na sledećoj utakmici, protiv Bosne i Hercegovine (8:4,) bio trostruki strelac, a jedan gol postigao je i Nemanja Paunović. Srpski omladinci bili su ubedljivi i u poslednjem duelu sa Rumunima, bilo je 5:0, a mrežu naših suseda ponovo su pogađali Smederevci – Branislav Živanović i ovoga puta Uroš Nikolić. Branislav Živanović je tako sa pet postignutih golova bio prvi strelac turnira, njegov prezimenjak Lazar Živanović iz Bajine Bašte poneo je epitet najboljeg igrača, dok je Padaček iz Belorusije proglašen za najboljeg golmana.

U konačnom plasmanu, Srbije je bila prva sa 9 bodova, Belorusija druga sa 6, BiH treća sa 3 i Rumunija četvrta bez bodova.

Bio je ovo pripremni turnir i poslednja provera uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti od 16. do 19. marta takođe u Vrnjačkoj Banji. Protivnici našoj reprezentaciji biće U-19 selekcije Francuske, Slovenije i Mađarske.

Foto: KMF Smederevo

Skorašnji članci

error: Content is protected !!