Site icon podunavlje.info

Za svako rođeno dete u Velikoj Plani jednokratna pomoć 50 hiljada dinara

VELIKA PLANA, 11. februar 2022 – Skupština opštine Velika Plana na danas održanoj sednici donela je odluku o povećanju roditelјskog dodatka. Za svako rođeno dete opština će od danas isplaćivati jednokratnu novčanu pomoć od 50.000, umesto 21.000 dinara, koliko je bila do sada.

Ovo je samo jedna od mera koje su u ovoj lokalnoj samoupravi donete u cilјu pružanja pomoći roditelјima i mladima. Naime, svi učenici srednjih i osnovnih škola na teritoriji Velike Plane koji su prošlu školsku godinu završili sa odličnim uspehom od Opštine će biti nagrađeni sa po 10.000 dinara. Istim iznosom biće nagrađeni i svi učenici koji sa odličnim uspehom završe ovu školsku godinu.

Na danas održanoj sednici Skupština opštine je usvojila i odluku o finansijskoj podršci građanima za projekte uštede energije u iznosu od 10 miliona dinara. Finansiraće se zamena stolarije, postavlјanje izolacije i prelazak sa čvrstog goriva na grejanje na gas i pelet. Donošenjem ove odluke Opština je stekla pravo da za isti iznos sredstava konkuriše i kod Ministarstva energetike.

Informacija i foto: D. Marić

Exit mobile version