Site icon podunavlje.info

Raspisan konkurs za kredite za podsticanje kvaliteta turističke ponude

9. februar 2022 – Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je juče konkurs za dodelu kredita za podsticanje kvaliteta turističke ponude. Pravo da konkurišu imaju firme i preduzetnici iz oblasti turizma, kao i poljoprivredna gazdinstva upisana u registar.

Minimalni iznos odobrenih kreditnih sredstava za poljoprivredna gazdinstva, preduzetnike i mikro pravna lica je 500.000, a za ostala privredna društva je 2.000.000 dinara. Kvalifikovanje projekata vrši Fond za razvoj preko kojeg se i realizuju kreditna sredstva, sa kamatnom stopom od 1% na godišnjem nivou, uz valutnu klauzulu.

Rok otplate je do 72 meseca po isteku odložnog roka koji traje 12 meseci i računa se od dana prvog povlačenja kreditnih sredstava, osim za „green field“ investicije kojima se finansira izgradnja turističke infrastrukture i suprastrukture, za koje je odložni rok 24 meseca i računa se od prvog povlačenja kreditnih sredstava.

Otplata kredita je u tromesečnim anuitetima koji dospevaju 31. marta, 30. juna, 30. septembra i 31. decembra u godini.

Zahtevi za kredite dostavljaju se Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Sektor za turizam, sa naznakom „Krediti za razvoj turizma“, putem pošte ili preko pisarnice Ministarstva.

Foto/ilustracija: pixabay.com

 

Exit mobile version