Predstavljena aplikacija za prijavljivanje ekoloških problema

SMEDEREVO, 9. februar 2022 – Ministarstvo zaštite životne sredine uvodi Sistem za ekološku inspekciju, analizu i kontrolu zagađivača koji je deo jedinstvenog Ekološkog informacionog sistema. Tim povodom, u prostorijama Gradske uprave Smederevo, održan je radni sastanak  sa predstavnicima lokalnih samouprava Podunavskog okruga. Sastanku je prisustvovala državna sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Ivana Jokić, zamenica gradonačelnika Smedereva Marija Marković Stavrić i predstavnici ministarstva, kao i instruktori iz firme angažovane za vršenje obuke, inspektori zaštite životne sredine i drugi predstavnici Smedereva, Velike Plane i Smederevske Palanke.

Ovaj sistem je, kako je naglasila državna sekretarka, namenjen prikuplјanju informacija o ekološkim problemima, zagađivačima, deponijama smeća i otpada, evidentiranju i praćenju rada službi za saniranje i otklanjanje ekoloških problema, ali i za dvosmernu komunikaciju sa građanima. Istakla je važnost ovog projekta za građane Srbije, ali i za Ministarstvo zaštite životne sredine, rekavši da implementacijom tog sistema doprinosimo rešavanju problema iz ove oblasti, a samim tim i unapređenju zaštite životne sredine i života građana.

Građani  će pomoću mobilne i veb aplikacije moći da dostavlјaju informacije, kao i zahteve za rešavanje ekoloških problema koji su prisutni na njihovoj teritoriji u obliku tekstualne ili multimedijske poruke. Nakon što poruke budu usmerene Operativnom centru, njegov zadatak će biti da pravi naloge za rešavanje problema, kao i da prati izvršenje tih naloga.

Nakon održanog radnog sastanka, kao i sprovedene obuke, koja je pre svega bila namenjena inspektorima zaštite životne sredine, izvršena je primopredaja mobilnih telefona sa instaliranim softverima.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!