Bez većih poteškoća, Smederevke stigle do osmog trijumfa

SMEDEREVO, 5. februar 2022 –  Umesto duplog prvoligaškog programa, u Dvorani Smederevo večeras su nastupile samo odbojkašice, pošto je susret odbojkaša otkazan zbog većeg broja zaraženih igraća domaćina. U 13. kolu prvenstva Prve lige za odbojkašice Smederevke su ostvarile ubedljivu pobedu: Smederevo – Srbijanka 014 3:0 (25:22, 25:12 i 25:18).

Samo na početku prvog seta gošće iz Valjeva su imale prednost, a onda su učenice trenera Dragoljuba Janića, poboljšale prijem i uz nekoliko penala Marije Mijanović (13 poena) povele.

U drugoj deonici apsolutna dominacija domaćih, a istakle su se „kuvanjima“ Ana Popović (6), smečevima Una Đorđević (11), da bi sjajnom paralelom Nevena Stefanović )8) okončale taj period igre.

U istom ritmu nastavljen je i treći set, u kome je Vesna Sekulić (20), koja sutra slavi rođendan, bila za gošće nerešiva enigma i s pravom, uz osvojeni šampanjac, ponela epitet najbolje akterke susreta.

Dijagonalom Une Đorđević Smederevske su završile meč i potvrdile da su prebrodile krizu iz prethodnog kola, kada su pretrpele poraz u Bajatjnici. U narednom je derbi susret, smederevske odbojkašice se kao gošće sastaju sa Takovom u Gornjem Milanovcu.

Inače, na večerašnjem meču, pre trećeg seta, za nesebično angažovanje tokom pripremnog perioda, Dragan Lovre, predsednik kluba, čokoladama je nagradio kadetkinju Mariju Simić, pionirku Helenu Đukić i mlađu pionirku Helenu Dželetović.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!