Smederevskim strelcima osam odličja na regionalnom prvenstvu Srbije

NIŠ/SMEDEREVO, 30 januar 2022 – Na regionalnom prvenstvu Srbije u A programu, koje je održano u Nišu, Strelјačka družina Smederevo osvojila je osam odličja: pet pojedinačnih medalјa i tri ekipne vicešampionske titule. U disciplini vazdušni pištolј Dušan Bojić je objedinio titule prvaka Centralne Srbije u obe kategorije, juniorskoj i seniorskoj. Petar Kostić je osvojio bronzanu medalјu u kategoriji juniora. U disciplini vazdušna puška Anđela Radojičić je prvakinja Centralne Srbije u kategoriji juniorki, a Velјko Ilić je osvojio bronzanu medalјu. Juniorke, juniori i seniori „Smedereva“ su vicešampioni Centralne Srbije.

Dušan Bojić je trijumfovao je sa rezultatom od 558 krugova. U kategoriji juniora na postolјu su mu se pridružili Lazar Milenković iz Strelјačkog kluba GeTe Leskovac, drugi sa 545 krugova i Smederevac Petar Kostić, treći sa 537 krugova. U kategoriji seniora drugi je bio Danilo Popović sa 546 krugova, a treći Lazar Milenković, obojica iz Leskovca.

Anđela Radojičić je u disciplini vazdušna puška u kategoriji juniorki pobedila je sa 594 kruga. Drugo i treće mesto osvojile su Ljilјana Cvetković i Natalija Pavlović iz Strelјačkog kluba Niš 1881“, obe sa 593 kruga, a medalјe su dodelјene na osnovu bolјeg rezultata u poslednjoj seriji.

Ekipno, smederevske juniorke su osvojile drugo mesto sa 1.749 krugova. U ekipi sa Radojičićevom bile su Natalija Jovanović sa 580 krugova i Anđelija Velebit sa 575 krugova. Prve su bile juniorke SK Niš 1881 sa 1.775 krugova, a treće juniorke SK Jagodina 92 sa 1.715 krugova.

Velјko Ilić je osvojio bronzanu medalјu u kategoriji seniora vazdušnom puškom sa 582 kruga. Zlatnu i srebrnu medalјu osvojili su strelci kragujevačkog „Čika Mate“, Bogdan Jovanović sa 594 kruga i Jovan Stanković sa 586 krugova.

Seniorska ekipa Smedereva ima titulu vicešampiona sa 1.719 krugova, a u ekipi su pored Ilića, bili još Lazar Subotić sa 578 krugova i Lazar Jančić sa 559 krugova. SK „Čika Mata“ je šampion Centralne Srbije sa 1.750 krugova, a SK SFS Borac iz Paraćina je treći sa 1.522 kruga. U kategoriji juniora isti je redosled. Smederevo u sastavu Lazar Subotić 567 krugova, Lazar Jančić 546 krugova i Nikola Manojlović 542 kruga, sa ukupno 1.665 krugova osvojilo je drugo mesto. Prvaci Centralne Srbije su juniori „Čika Mate“ sa 1.741 krugom, a treće mesto osvojili su juniori iz Paraćina sa 1.504 kruga.

Regionalno prvenstvo je kvalifikaciono za državno koje će polovinom februara biti održano u Smederevu za juniorske i polovinom marta u Nišu za seniorske kategorije. Pojedinačne norme za nastup su ispunili Dušan Bojić i Petar Kostić (juniori i seniori), Anđela Radojičić, Natalija Jovanović i Anđelija Velebit (juniorke i seniorke), Velјko Ilić i Lazar Subotić (juniori i seniori), Lazar Popović, Lazar Jančić i Nikola Manojlović (juniori).

Sledećeg vikenda u Novom Sadu održaće se Finale Kupa Srbije u A programu. Plasman u Finale kupa ostvarili su Dušan Bojić u disciplini vazdušni pištolј juniori, a u disciplini vazdušna puška Velјko Ilić u kategoriji seniora i Lazar Subotić u kategoriji juniora.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!