Uručena priznanja najboljim sportistima Smedereva u 2021. godini

SMEDEREVO, 28. januar 2022 – Najbolji sportista Smedereva za prošlu godinu je kik bokser Aleksandar Menković, a sportistkinja rukometašica Milica Ninić. Njen klub, Mladi radnik iz Radinca, najbolja je ženska, a Rukometni klub Smederevo je najbolja muška ekipa.

Aleksandar Menković, član KBK SD Kombat svetski je prvak, višestruki državni šampion i jedan od najbolji kik boksera u Srbiji.

Milica Ninić, članica RK Mladi radnik, igračica je bez koje je teško zamisliti igru Radinčanki. Zajedno za ostalim saigračicama jedna od najzaslužnijih što su se u Smederevu prošle godine gledale najbolje rukometne ekipe Srbije.

RK Mladi radnik je baš zbog toga proglašen za najuspešniju žensku ekipu. Ove sezone Radinčanke se bore za povratak u Super ligu Srbije.

Rukometnom klubu Smederevo je prošle sezone za bod izmaklo prvo mesto i plasman u Arkus ligu, a ove i dalje drže mesto koje daje nadu da mogu u elitu srpskog rukometa.

Proglašeni su i oni koji su nade sporta u Smederevu.

Najbolja mlada muška ekipa u ekipnom sportu je ona Košarkaškog kluba Smederevo. Mladi košarkaši Smedereva su plasmanom u Juniorsku ligu Srbije napravili najbolji rezultat od osnivanja, kada je reče o mlađim selekcijama KK Smederevo 1953.

Najbolja mlada ženska ekipa u ekipnom sportu  je opet iz Radinca –  RK Mladi radnik: godinama unazad mlađe selekcije ovog kluba sa uspehom reprezentuju Smederevo i gotovo redovno su učesnice završnog turnira prvenstva Srbije.

Najbolji mladi sportista je Bogdan Jevremović iz Džudo kluba Carina. On je broj jedan na listi džudo saveza Srbije, prvak Srbije, školski prvak Srbije i momak koji već dve godine ne zna za poraz.

Najbolja mlada sportistkinja je Dunja Stojanović  iz KBK SD Kombat, koja je osvojila bronzanu medalju na prvenstvu Evrope i srebrnu na državnom prvenstvu.

Za trenera godine proglašen je  Dejan Pavić – trener koji  je prošle godine imao prvaka sveta u muškoj i ženskoj konkurenciji, a i trećeplasiranu juniorku Evrope. Medalje sa domaćih takmičenja teško je nabrojati.

Nagrada za životno delo pripala je Milutinu Jovanoviću, dugo godina  prvom čoveku Streljačke družine Smederevo i višegodišnjem članu najviših organa Streljačkog saveza Srbije.

Za podvig godine proglašena je organizacija Waltera kup 2021. U godini punoj prepreka, zbog pandemije, Streljačka družina Smederevo je organizovala je najmasovniji Walter kup.

Sportski kolektiv godine je Kik boks klub SD kombat, godinama unazad klub koji osvaja najsjanija odličja sa velikih svetskih i evropskih takmičenja, pa je tako bilo i ove godine; dve titule prvaka sveta, bronza u juniorskoj konkurenciji na Prvenstvu Evrope, veliki broj medalja sa domaćih takmičenja.

Nagrade su dobili on koji veće postižu zapažene rezultate u sportskim disciplinama kojima se bave, a do njih se najbolje tek očekuje. Sportski talenti koji su primili priznanja su: Đorđe Kovač – OK Smederevo, Anđela Radojičić – SD Smederevo, Nikola Arsić – KK Smederevo, Ilija Milutinović – PSK Čelik. Marija Stojanović – KSR Jezava, Nikolina Stojanović – RK Mladi radnik, Milica Vasilljević  – PSK Čelik i Dušan Bojić – SD Smederevo.

Po tradiciji, priznanja su dodeljena i sportistima sa invaliditetom. Zaslužili su ih: Danijela Lučanin – STIKS, Marina Marković – R50, Vlado Dodić – DSRI, Pavle Marković – OSI Đurađ Branković i Ilija Jakovljević – SUGN Despoti.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!