Oglasio se Kik boks savez Srbije povodom incidenta u Smederevu

28. januar 2022 – Hapšenje zbog nasilničkog ponašanja u Smederevu izazvalo je lavinu napisa, pogotovo u štampi koju u javnosti neretko označavaju kao tabloidnu, s obzirom da je jedan od učesnika poznati sportista, donedavno kapiten seniorskog nacionalnog kik boks tima. Zbog toga saopštenje koje je tim povodom izdao Kik boks savez Srbije prenosimo u celosti.

Saopštenje za javnost Kik boks saveza Srbije povodom incidenta koji se desio u Smederevu sa kojim je, za sada nezvanično, imao veze i bivši kapiten seniorskog nacionalnog kik boks tima Nikola Stošić, šampion u kik boksu i nekadašnji član Kik boks saveza Srbije:

Nikola Stošić je svoju karijeru aktivnog sportiste u Kik boks savezu okončao svojim poslednjim nastupom na Svetskom prvenstvu 2019. godine i dostojno se oprostio od amaterskog bavljenja sportom. Na njegove uspehe u ringu smo svi u savezu ponosni.

Međutim, tražimo da se jasno razgraniči sportska karijera pojedinca od njegovog privatnog života te tako smatramo da svako od nas u svom životu samostalno mora da snosi odgovornost za svoja činjenja. Tako i Stošić, ako njegove odgovornosti u ovom incidentu uopšte ima, o čemu će zadnju reč dati istraga.

Smatramo da Kik boks savez Srbije i ovaj naš plemeniti sport ne treba dovoditi u vezu sa događajima koji nemaju veze sa nama i našim aktivnostima, a to su takmičenja i popularizacija kik boksa u Srbiji.

Vest koja bi nas se zaista ticala, bi bila da je, na primer, neki naš sportista načinio incident za vreme takmičenja. To je ono za šta smo mi, kao nacionalni granski savez odgovorni.

Ali, u ovom slučaju se radi o licu koje nije aktivni kik bokser, čiji sportski klub nije član Kik boks saveza Srbije, i incident se nije desio na takmičenju, treningu, pripremama ili turniru gde kik bokseri svojim učešćem predstavljaju državu Srbiju.

Desio se u kontekstu nad kojim Kik boks savez nema nikakvu ingerenciju.

Zato molimo predstavnike medija da pre nego što objave šta se desilo u Smederevu, provere i daju istinitu informaciju o licu koje je vinovnik incidenta, i da Kik boks savez Srbije ne povezuju sa tim.

Kik boks savez Srbije je do sada pretrpeo veliku štetu od strane medija koji su objavljivali senzacionalističke, neproverene i zlonamerne vesti, stavljajući Kik boks savez u taj kontekst narušavajući naš ugled kao jednog od najtrofejnijih sportova u Srbiji.

Ali, nekako smo se pomirili da je danas u vestima trend popularnosti negativnih, zlonamernih, netačnih vesti. To možemo da tvrdimo jer znamo koliko nam je teško da ubedimo urednike da objave u medijima pozitivne vesti o tome kako su naši reprezentativci osvajali medalje i kakvu su slavu o Srbiji proneli u svetu.

Kik boks savez se ove godine sprema za učešće na nekoliko važnih međunarodnih događaja kao što su Svetske igre, Univerzitetske igre, Svetsko juniorsko i Evropsko seniorsko prvenstvo, kao i učešće na jednom evropskom i jednom svetskom kupu.

Za sve te događaje imamo kvalifikovane takmičare koji se uvek vraćaju sa najsjajnijim medaljama.

Zato pozivamo medije da informacije iz crne hronike ne povezuju sa Kik boks savezom Srbije jer za to nemaju nikakav razlog.

Predsednik Kik boks saveza Srbije

Miodrag Jotić

Foto/ilustracija: Kik boks savez Srbije FB

Skorašnji članci

error: Content is protected !!