Ubedljivim trijumfom smederevski mladi futsaleri stigli do finala

SMEDEREVO, 26. januar 2022 – U prvom polufinalu smederevski omladinci sinoć su opravdali ulogu favorita, ubedljivo pobedili i tako overili vizu za finale takmičenja FSRZS za uzrast do 19 godina: KMF Smederevo – KMF Ivanjica 9:3 (4:2).

Sa četvoricom mladih reprezentativaca, učenici trenera Dragana Đorđevića od početka utakmice su preuzeli inicijativu i posle nekoliko pokušaja u 6. minutu udarcem Stojanovića iz okreta došli do prednosti.

U jeku ofanzive domaćih, i pogođene prečke Nikolića, znatno mlađu Ivanjičani, kada se najmanje očekivalo, nakon kontre u 12. minutu, preko Boška Aleksića stižu do izjednačenja. Potom je Ćirka u razmaku od dva minuta dva puta bio precizan i vratio prednost na stranu Smederevaca.

Za vođstvo od 4:1 pobrinuo se Jeremić u 16. minutu i tako iskupio za prethodno neiskorišćeni zicer, a do pauze, bespotrebno istrčavanje Dičića kaznio je Maslaković za 4:2.

U nastavku potpuna dominacija domaćih. Još jednom je kapiten Uroš Nikolić sa distance pogodio okvir gola, a onda je usledila prava goleada. Najpre je u 24. minutu Paunović prosledio u mrežu pas Jeremića, Aleksandar Aleksić je iskoristio kontru gostiju za 5:3, da bi po još dva puta Mateja Ćirka i Nemanja Paunović stavili tačku na ovaj neravnopravan duel.

Finale je zakazano za nedelju u 16 sati, a Smederevci će biti domaćini, voljom žreba, boljem iz današnjeg polufinala u kome se sastaju Loznica i Bajina Bašta.

Foto: R.G.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!