Priznanja najboljim strelcima u 2021– među laureatima Bojić i Radojičić

BEOGRAD/SMEDEREVO, 26. januar 2022 – Danas su u Beogradu uručena priznanja najbolјim strelcima Srbije u 2021. godini, a među laureatima našlo se dvoje strelaca Strelјačke družine Smederevo: Dušan Bojić i Anđela Radojičić. Bojić je proglašen najbolјim mlađim juniorom u disciplini pištolј, a Rodojičićeva je najbolјa kadetkinja puškom.

Protekla 2021. godina, uprkos svim teškoćama i ograničenjima koja je nosila sa sobom, zbog pandemije izazvane virusom Covid-19, bila je veoma uspešna za strelјački sport u Srbiji, pa i za Strelјačku družinu Smederevo. Među 20 najboljih u svim kategorijama, od pionirskih do seniorskih, i obe discipline: puška i pištolј, svrstala su se i dva smederevska talentovana i uspešna strelca. Dušan Bojić je najbolјi mlađi junior u disciplini pištolј, a Anđela Radojičić, najbolјa kadetkinja u disciplini puška. Uz Lazara Subotića, koji je drugi na rang listi kadeta puškom, ovo je jedan od najvećih uspeha smederevskih strelaca u protekloj deceniji. Strelјačka družina Smederevo se na osnovu rezultata u prošloj godini nalazi na deobi trinaestog mesta rang liste Strelјačkog saveza Srbije na kojoj je 30 klubova koji su osvojili bodove za plasman.

Dušan Bojić je treću godinu uzastopno prvoplasirani na rang listi Strelјačkog saveza Srbije. Ove, kao i prošle godine, proglašen je za najbolјeg mlađeg juniora. Najbolјim kadetom proglašen je 2019. godine. U 2021. godini pobedio je u finalu Kupa Strelјačkog saveza Srbije i osvojio titulu vicešampiona na Prvenstvu Srbije u kategoriji mlađih juniora u disciplini vazdušni pištolј. Nјegovoj listi uspeha u prošloj godini dodajemo i srebrnu medalјu sa Prvenstva Srbije u kategoriji juniora, kao i zlatnu medalјu na Vojvodina kupu, međunarodnom turniru koji se održava u Novom Sadu. Na međunarodnom turniru u Osijeku, krajem prošle godine, u miksu sa Jovanom Todorović iz Strelјačkog kluba „Novi Beograd Ušće“ osvojio je srebrnu medalјu.

Anđela Radojičić je na Finalu Kupa Srbije bila druga u kategoriji kadetkinja, a na Prvenstvu Srbije treća standardnom vazdušnom puškom. U disciplini trostav vazdušnom puškom bila je takođe, druga na Finalu Kupa, a prva na Prvenstvu Srbije.

Lazar Subotić je, kao i Radojičićeva, u trostavu standardnom puškom osvojio srebrnu medalјu na Finalu Kupa i zlatnu na Prvenstvu Srbije.

U ekipnim nastupima Strelјačka družina Smederevo, u disciplini vazdušni pištolј, vicešampion je Srbije u kategoriji juniora i mlađih juniora, dok je u kategoriji kadeta osvojeno treće mesto.

Priznanja našim strelcima uručili su srpski olimpijci Goran Mikec, trener za pištolј u reprezentaciji Srbije, koji je i sam proglašen najbolјim trenerom i Milutin Stefanović, reprezentativac u disciplinama vazdušnom i malokalibarskom puškom.

 

Prvoplasirani na listama najbolјih strelaca Srbije za 2021. godinu

Puška, seniorke: Teodora Vukojević (SK „Čika Mata“ Kragujevac), juniorke: Marija Kolarević (SD Novi Sad 1790), mlađe juniorke: Aleksandra Havran (SD Jedinstvo Stara Pazova), kadetkinje: Anđela Radojičić (SD Smederevo), pionirke: Iva Rakonjac (SD Pančevo 1813).

Puška, seniori: Milenko Sebić (SD Novi Sad 1790), juniori: Marko Ivanović (SK „Čika Mata“ Kragujevac), mlađi juniori: Đorđe Savić (SK „Oko sokolovo“ Kosjerić), kadeti: Mladen Đorić (SK Novi Beograd – Ušće), pioniri: David Aćimović (SD „Dragan Jevtić Škepo“ Gornji Milanovac).

Pištolј, seniorke: Zorana Arunović (SK Olimpik 011 Beograd), juniorke: Jovana Todorović (SK Novi Beograd-Ušće), mlađe juniorke: Milica Srećković (SK „Filip Klјajić“ Mladenovac), kadetkinje: Olga Stojanović (SK „Aleksa Dejović“ Užice), pionirke: Nađa Martinović (SK Partizan Beograd).

Pištolј, seniori: Damir Mikec (KSS „Policajac“ Beograd), juniori: Velimir Ninković (SD Pančevo 1813), mlađi juniori: Dušan Bojić (SD Smederevo), kadeti: Luka Milošević (SK Akademac Beograd), pioniri: Marko Ninković (SD Pančevo 1813).

Rang lista klubova: 1. SK „Čika Mata“ Kragujevac 1.137,32, 2. SD Novi Sad 1790 1.109,65, 3. KSS Policajac Beograd 983,00, 4. SK Akademac Beograd 605,00, 5. SK Kikinda 433,00 bodova…

Najuspešniji trener: Goran Mikec (KSS Policajac Beograd)

Najuspešniji takmičar: Damir Mikec (KSS Policajac Beograd)

Najuspešnija takmičarka: Zorana Arunović (SK Olimpik 011 Beograd)

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!