Radoslav Milojičić Kena na čelu stare/nove stranke – Srpske levice

25. januar 2022 – Nekadašnji prvi čovek opštine Smederevska Palanka i predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke Radoslav Milojičić Kena izabran je za predsednika stranke Srpska levica, a plan je da ova stranka izađe na aprilske izbore.

Komunistička partija, čiji je predsednik bio Joška Broz, unuk Josipa Broza Tita, kako piše Blic,promenila je na kongresu održanom prethodnog vikenda naziv u Srpska levica, a potom je za predsednika predložen i izabran Milojičić.

„Postojimo tek nekoliko dana, mlada smo stranka. Ideja je da se uključi što veći broj mladih ljudi, nova generacija političara, na čemu već dugo isisistiram i da izađemo na izbore za dva meseca“, izjavio je Milojičić.

Kako je naveo, cilj im je „podizanje ozbiljne organizacije koja trenutno ne postoji unutar cele opozicije“.

„Mi to znamo da radimo operativno i pokušaćemo da damo doprinos rušenju režima“, rekao je Milojičić.

„Imamo organizaciju u 40 opština i gradova, od Surdulice do Subotice. U narednim danima ćemo izaći sa timom, potpredsednicima, predsednikom izvršnog odbora i predstvnicima devet regiona. Pravimo stranku od temelja ka krovu, a ne samo krov, kako to obično biva sa partijama kod nas“ ističe Milojičić u izjavi za Blic.

Inače, zanimljivo je da već nekoliko godina postoji još jedna stranka sa istim imenom – Srpska levica, a tu je i Levica Srbije, čiji je predsednik bio Borko Stefanović, a koja se utopila u Stranku slobode i pravde. Tako će birači, ako i kada se nova Kenina stranka nađe na glasačkim listićima imati da reše i tu mozgalicu – koja od ovih levica je u pitanju.

Foto:privatna arhiva FB

Skorašnji članci