Zlato i srebro za Smederevke u prvom kolu Kupa Strelјačkog saveza

SMEDEREVO, 24. januar 2022 – Na prvom ovogodišnjem takmičenju, najbolјa smederevska strelkinja vazdušnom puškom, Anđela Radojičić, baš kao i prošle godine, osvojila je zlatnu medalјu. Sa rezultatom od 397 krugova, po serijama 99, 99, 100, 99, dakle samo tri manje od apsolutnih 400, bila je najbolјa mlađa juniorka u disciplini standardna vazdušna puška na prvom kolu Kupa Strelјačkog saveza Srbije, u B programu, koje je juče održano na vazdušnom strelištu u Novom Sadu. Srebrna medalјa pripala je Anji Knežević iz Strelјačkog kluba Novi Beograd – Ušće sa 396 krugova, a bronzana Ljilјani Cvetković iz SK Niš 1881 sa 395 krugova.

Uspešno je startovala i druga smederevska takmičarka u ovoj disciplini, Natalija Jovanović. U kategoriji kadetkinja, sa 393 kruga, po serijama 98, 97, 100, 98, osvojila je srebrnu medalјu. Prva je bila Ljilјana Cvetković, bronzana u kategoriji mlađih juniorki, a treća Iva Rakonjac iz Strelјačke družine Pančevo 1813 sa 388 krugova. U kategoriji mlađih juniora vazdušnom puškom naši Lazar Subotić je bio peti sa 579 krugova, a Lazar Jančić jedanaesti sa 551 krugom.

Sezona se nastavlјa sledeće subote u Nišu, Prvenstvom Centralne Srbije u A programu, za juniore i juniorke, seniore i seniorke u disciplinama standardna vazdušna puška i vazdušni pištolј.

Pre toga, u sredu 26. januara, u Beogradu će biti održana dodela priznanja najuspešnijim strelcima, klubovima i trenerima u 2021. Godini. Strelјačka družina Smederevo ima najuspešniju kadetkinju vazdušnom puškom, Anđelu Radojičić i najbolјeg mlađeg juniora u disciplini vazdušni pištolј, Dušana Bojića. Radojičićevoj je ovo prva nagrada za najbolјeg strelca Srbije, dok je Bojiću ovo treće priznanje zaredom. Prošle godine je takođ, bio najbolјi mlađi junior, a 2019. najbolјi kadet.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!