Site icon podunavlje.info

Završen još jedan ciklus Škole streljaštva – 20 novih strelaca

SMEDEREVO, 22. januar 2022 – Kontrolnim mečom i podelom medalјa i diploma za najuspešnije, kao i sertifikata o završenoj obuci na serijskoj vazdušnoj pušci, završena je Jesenja škola strelјaštva Strelјačke družine Smederevo. Tromesečnu obuku, od upisanih 35 završilo je 20 polaznika, uzrasta od 9 do 16 godina, iz skoro svih gradskih osnovnih škola, kao i iz Male Krsne, Mihajlovca, Drugovca i Gaja.

Po tradiciji polaznici Škole strelјaštva na kraju obuke imali su kontrolni meč, nakon koga su najuspešnijima dodelјene medalјe i diplome. Strelci su bili podelјeni u tri grupe u kojima su se zajedno takmičili učenici osnovnih škola u stojećem i sedećem stavu, i srednjškolci u stojećem stavu. U stojećem stavu kod osnovnoškolaca najbolјa je bila Lena Drenča iz OŠ „Miša Stojković“ iz Gaja. Srebrnu medalјu osvojio je Nemanja Dabulhanić iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“, a bronzanu Jana Bogosavlјević, iz OŠ „Branislav Nušić“. U sedećem stavu zlatnu medalјu osvojio je Dimitrije Đorđević iz OŠ „Sveti Sava“ iz Drugovca, srebrnu Vera Avramović iz OŠ „Branislav Nušić“ a bronzanu Velјko Gačić iz OŠ „Sveti Sava“. U starijoj grupi najbolјa je bila Sara Vojinović iz Gimnazije, a drugo mesto zauzeo je Ognjen Ignjatović iz Ekonomsko-trgovinske škole. Takmičilo se 12 strelaca u stojećem i tri u sedećem stavu u kategoriji učenika osnovnih škola i dvoje srednjoškolaca. Troje nije prisustvovalo iz opravdanih razloga.

Sve tri grupe polaznika Škole strelјaštva iz ove sezone nastavlјaju sa redovnim treninzima u SD Smederevo i učestvovaće u Smederevskoj ligi u strelјaštvu. Od januara je počeo upis novih polaznika Zimske škole strelјaštva u sezoni 2021/22. Zainteresovani, uzrasta od 9 do 13 godina, mogu se prijaviti na strelištu u Sportskoj hali „Smederevo“, svakog radnog dana od 18 do 20 časova ili putem fejsbuk i instagram profila družine ili telefonom na 065/506-7770, 061/666-9235 i 065/231-0622.

Exit mobile version