Putari na terenu, pa ipak sneg izazvao kolaps na putevima i ulicama

22. januar 2022 – Na putevima Srbije je kolaps zbog snega koji od jutros pada, a dosad se dogodilo na desetine saobraćajnih nezgoda i izletanja vozila s kolovoza. Javno preduzeće „Putevi Srbije“ izdalo je saopštenje za javnost u kome se navodi da su autoputevi i svi državni putevi prvog i drugog reda, kao i prilazi graničnim prelazima i planinskim centrima prohodni za saobraćaj. Snega ima na kolovozu na pojedinim deonicama u raskvašenom stanju, zbog čega se preporučuje učesnicima da prilagode brzinu uslovima na putu.

Trenutno je na snazi je, navode iz „Puteva Srbije“, drugi stepen angažovanja radne snage, mehanizacije i opreme koja je angažovana na čišćenju. Na terenu je 1100 putara i više od 750 kamiona i mašina za čišćenje snega kako bi obezbedili normalno odvijanje saobraćaja na mreži državnih puteva.

Na pojedinim državnim putevima I i II reda a snazi je obustava saobraćaja za teretna motorna vozila.

Foto: poduvlje.info

Zbog najavlјenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Posebno se napominje da veliki problem u odvijanju saobraćaja predstavljaju teretna vozila i šleperi i njihovi nesavesni vozači koji su na put krenuli bez zimske opreme ili sa letnjim i neispravnim pneumaticima.

JP „Putevi Srbije“ apeluju na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću bez obavezne zimske opreme, kao i da zbog loših vremenskih uslova budu posebno oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Naslovna fotografija: N. Pavlović za podunavlje.info©

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!