Pojačanja i za napad i za odbranu; stigli špic i štoper – Zličić i Maksić

SMEDEREVO, 22. januar 2022 – Posle iskusnog veziste Predraga Luke, Smederevci su juče dobili još dva značajna pojačanja. Miloš Zličić (23) je doskora bio član tuzlanske Slobode, a Filip Maksić (23) je do sada nastupao za OFK Beograd.

Centralni napadač Zličić, od koga se očekuju golovi, đak je omladinske škole novosadske Vojvodine, u kojoj je i debitovao na superligaškoj sceni. Upisao je i 20 nastupa za mlađe reprezentativne selekcije. Osim za Lale, nastupao je na pozajmici i za Bačku, u to vreme članu elitnog ranga. Polusezonu proveo je u vojvođanskom srpskoligašu Bečeju, gde je na 15 utakmica 12 puta pogodio mrežu rivala. U tuzlanskoj Slobodi, bosanskom premijerligašu, nije dobio željenu minutažu i, uz upornost i istrajnost šefa struke Šašića,  postao je član Smedereva.

Drugi Novosađanin, Filip Maksić, prošao je školu mlađih kategorija u Crvenoj zvezdi, odakle se zatim otisnuo na put u Češku. Nastupao je za omladince Sparte iz Praga, s kojima je igrao i u Ligi šampiona. Bio je potom na pozajmici u nekoliko čeških klubova, u Sokolu, Viktoiji Žiškov, Znojmu, onda i u slovačkoj Senici, i tamo pružao zapažene partije. Od pre godinu dana postao je stub odbrane romantičara sa Karaburme, inače jesenjeg lidera u Srpskoj ligi Beograd.

– Dobili smo dva ozbiljna pojačanja. Za Zličića mislim da je presudila preporuka starijeg brata Lazara, kome sam bio trener u Voždovcu, a koji je sad internacionalac u Mađarskoj, na čemu sam mu neizmerno zahvalan. Uz potrebnu visinu, Zličić ima i zavidnu brzinu, što se uklapa u ono što nam je potrebno. Nije manje vredno pojačanje ni Maksić, koji je takođe tehnički i taktički veoma dobro obučen i sa njim ćemo sigurno imati bolju odbranu  Na dobrom smo putu da angažujemo još jednog novajliju, koji će pojačati vezni red – ne krije zadovoljstvo Sava Šašić, šef stručnog štaba Smedereva.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!