Javni poziv za unapređenje primarne stočarske proizvodnje

18. januar 2022 – Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisala je juče drugi javni poziv za podnošenje prijava za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru Projekta za konkurentnu polјoprivredu Srbije u 2022. godini. Rok za podnošenje prijava je od 24. januara do 23. februara 2022. godine.

Predmet ovog drugog javnog poziva su investicije i prihvatlјivi troškovi koji se odnose na unapređenje konkurentnosti primarne stočarske proizvodnje i to u oblastima proizvodnje mleka, proizvodnje mesa, pčelarstva i akvakulture.

Za sprovođenje drugog javnog poziva u 2022. godini, opredelјena su sredstva u iznosu od 360 miliona dinara. Ukupna vrednost investicija u individualnom poslovnom planu iznosi u dinarskoj protivrednosti od 20.000 do 50.000 evra, a minimalni iznos bespovratnih sredstava je od 10.000 do 25.000 evcra.

„Projekat konkurentne polјoprivrede u Srbiji“ je zajednička inicijativa Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Svetske banke koji uvode nov model finansiranja kako bi se osnažili mikro, mali i srednji polјoprivredni proizvođači i preduzeća, a unapredila polјoprivredna proizvodnja i konkurentnost. Projekat pruža mogućnost korisnicima dobijanja bespovratnih sredstva u iznosu od 50% od ukupne vrednosti investicije, sa pripadajućim porezima, 40% kreditnog finansiranja u saradnji sa poslovnim bankama,  uz svega 10% sopstvenog učešća.

Informacije u vezi raspisanog javnog poziva dostupne su preko mejl adrese info@scap.rs.

Tekst javnog poziva sa prilozima i obrascima

 

Skorašnji članci