Site icon podunavlje.info

Gužve za lične karte i dalje traju – ‘ladno al’ 100 evra je 100 evra

17. januar 2022 – Prijavljivanje za jednokratnu državnu pomoć mladima od 16 do 29 godina traje do 30. januara, a jedan od uslova za prijavu je i posedovanje lične karte. Stoga ne čudi da su se mladi, od kojih nekima imanje ovog dokumenta do sada nije bilo prioritet, ovih dana odlučili da do njega ipak dođu. O tome svedoče i slike ispred sedišta policijskih uprava u kojima se lične karte izdaju, kakva je ova iz Smedereva. U redu dominiraju, kao što možete da vidite, mladi.

Inače, isplata tačno 11.758 dinara, koliko je protivvrednost pomoći u dinarima, počeće 1. februara, a pravo na ovu novu novčanu pomoć države ima nešto više od milion mladih u Srbiji.

Do juče se prijavilo, po rečima ministra finansija Siniše Malog, oko dve trećine tog broja.

Za razliku od prošle godine, kada je za 30 evra pomoći bila moguća telefonska prijava, sada je do novca moguće doći samo elektronskom prijavom – u tri koraka. Ulaskom na sajt Uprave za trezor potrebno je kliknuti sa polje „Podnošenje prijave“ i uneti podatke: JMBG, broj lične karte i naziv banke u kojoj je otvoren račun.

Oni koji nemaju otvoren račun u banci, treba da u padajućem meniju kliknu na željenu banku u kojoj će im automatski biti otvoren namenski račun. Po podizanju novca račun će biti ugašen.

Po unošenju informacija data je mogućnost da se provere podaci, a po započinjanju isplate u svakom momentu može se proveriti i status prijave. Ukoliko je „boldirano“ da je nalog poslat na plaćanje, prijavljeni za pomoć mofu da očekuju novac.

Foto: podunavlje.info©

 

Exit mobile version