Site icon podunavlje.info

Fudbaleri Smedereva počeli pripreme za prolećni deo prvenstva

SMEDEREVO, 17. januar 2022 – Posle dvomesečne pauze, danas su se okupili fudbaleri Smedereva, petoplasiranog tima na srpskoligaškom Zapadu. Prvoj prozivci, koju je obavio šef struke Sava šašić, odazvalo se 19 kandidata za najbolji sastav. Iz opravdanih razlog, od standardnih prvotimaca izostali su golman Nikola Tasić, štoper Nemanja Mladenović i krilni napadač Krsta Bojić.

U ime rukovodstva kluba prisutnim fudbalerima i članovima stručnog štaba obratio se Zoran Lončar, predsednik kluba.

FK – U novu godinu ulazimo sa jasnim ciljem da osvojimo prvo meto i izborimo plasman u viši rang takmičenja, Smederevo kao retko koji klub u ligi ima potencijal, ali i podršku grada, i mi ćemo učiniti sve kako bismo ostvarili zacrtane ambicije. Znamo da to neće biti nimalo lako jer je liga vrlo ujednačena, a realno gledano čak šest klubova ravno pravno učestvuje u trci da se domogne Prve lige. Bez obzira na bodovnu razliku, koja nije mala, dobrim i kvalitetnim radom i znatno boljim igrama nego jesenas može da se nadoknadi zaostatak od šest bodova – u optimističnom tonu rekao je Zoran Lončar.

I sam nekadašnja polutka, igrač nekoliko domaćih i inostranih klubova, a sada prvi čovek Smederevaca, dao je i svoju viziju upravo započetog prelaznog roka i pripremnog perioda.

– Želimo da stvorimo znatno jači tim nego što je bio u prvom delu sezone. Zajedno sa šefom struke, intenzivno vodimo razgovore sa više pre svega iskusnih i kvalitetnih fudbalera, koji će biti istinska pojačanja. Trudićemo se da što pre kompletiramo igrački kadara i sve podredimo zajedničkom cilju, a u hodu ćemo rešavati sve probleme i obaveze koje imamo, fudbaleri će biti podmireni. Predanim radom i zalaganjem na treninzima tokom pripremnog perioda i u kontrolnim utakmicama moramo da stvorimo jak sportski motiv kako bismo došli do željenih rezultata – istakao je Lončar.

Foto: R.G.

 

Exit mobile version