Site icon podunavlje.info

Lokalnim samoupravama 1 milion € za rešavanje problema najugroženijih

15. januar 2022 – Evropska unija i Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) objavile su juče javni poziv jedinicama lokalne samouprave za podnošenje predloga infrastrukturnih projekata manjeg obima. U pitanju su projketi u okviru programa „Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“, a pravo da učestvuju imaju sve jedinice lokalne samouprave u Srbiji.

Ukupan budžet za projekte izabrane po ovo pozivuje miliona evra, a prijavljivanje je do 28. februara 2022. godine.

Cilj je da se kroz realizaciju intervencija manjeg obima u delu komunalne i socijalne infrastrukture, unaprede i poboljšaju uslovi života najugroženijih, oni koji žive u podstandardnim naseljima, i da se poboljša njihov pristup javnim uslugama.

Predlozi projekata treba da obuhvate unapređenje i poboljšanje postojeće socijalne infrastrukture (rekonstrukcija i unapređenje uslova korišćenja javnih objekata obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite, kulture i sporta) i rekonstrukciju i izgradnju tehničke/komunalne infrastrukture (vodovod i kanalizacija, elektroenergetske instalacije, grejanje, upravljanje otpadom, javni prostori, zelene i rekreativne površine, pristupne saobraćajnice, javno osvetljenje i dr, navodi se u pozivu.

 

 

Exit mobile version