Prijavljivanje mladih za 100 evra od subote – ništa bez lične karte

13. januar 2022 – Ministarstvo finansija saopštilo je danas da je pokrenulo kampanju „Da klikneš od sreće“, pod sloganom „I ja sto dobijam isto“, kako bi informisali mlade koji imaju pravo na novčanu pomoć države od 100 evra. Sudeći po redovima mladih koji su se proteklih dana, i po najvećoj vejavici, formirali ispred zgrada MUP-a u kojima se prijavljuje za lične karte – kampanja i nije bila neophodna. Znaju. Baš kao što znaju i da ne mogu da se prijave bez lične karte.

Prijave za pomoć će, podsetimo, trajati od subote, od  15. do 30. januara na portalu Uprave za trezor, na internet adresi idp.trezor.gov.rs. Nakon unošenja osnovnih ličnih podataka, i tu dolazimo do neophodnosti posedovanja lične karte, a to su JMBG, broj lične karte, kao i ime banke, biće zavedena prijava, čiji će status moći da se proveri na ovom portalu.

Zakon o Privremenom registru državlјana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 stupio je danas na snagu.

To znači da svi državlјani koji su do današnjeg dana napunili 16 godina imaju pravo na ovu novčanu pomoć, odnosno svi koji pune 30 godina od sutrašnjeg dana, 14. januara, pa do kraja godine.

Ukoliko neko nema račun u banci, potrebno je samo da izabere banku u kojoj će mu automatski biti otvoren namenski račun. Nakon obrade prijave, moći će iznos novčane pomoći da podigne sa svog ili namenskog računa.

Tačan iznos novčane pomoći od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti je 11.758,56 dinara, po zvaničnom kursu dinara prema evru koji utvrđuje Narodna banka Srbije na dan stupanja na snagu ovog zakona, što je 13. januar 2022. godine, navodi se u saopštenju.

Foto: podunavlje.info, ilustracija, plakat: Ministarstvo finansija

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!