Zimska služba Smedereva: Rad u tri smene na čišćenju ulica i trotoara

SMEDEREVO, 11. januar 2022 – U prethodna 24 časa za posipanje smederevskih  ulica utrošeno je 113 tona mešavine soli i kalcijuma, a za posipanje trotoara 5 i po tona kalcijuma u granulama i 200 litara tečnog kalcijuma, navodi se u današnjem izveštaju Zimske službe grada Smedereva.

Učinilo su to radnici Javnog komunalnog preduzeća Zelenilo i groblja, koje je zaduženo za opštinske puteve i ulice, a čiji je rad, kako se navodi u saopštenju, ovih dana organizovan u tri smene. Na tom poslu angažovano je pet velikih kamiona sa plugovima i posipačima, dva  mala kamiona,  jedan traktor Kubota i jedna mašina za trotoare Avant,

U prethodna 24 časa prevoz putnika na gradskim, prigradskim i međumesnim linijama obavljao se otežano.  Poinformacijama koje je Zimska služba dobila od „Laste“, kašnjenja je bilo  na linijama Smederevo-Beograd  u 19 i 30,  Smederevo-Vučak u 16 i Smederevo-Lipe u 16 i 30. Skraćene su juče bile linije Smederevo-Vučak u 13 i 10 – do poligona, Smederevo-Binovac  u 12 i 30 – do opštinskog puta za Binovac, a danas su svi jutarnji polasci realizovani. Kašnjenja je bilo samo na liniji Smederevo-Badljevica u 6 i 10, 20 minuta.

U  prethodna 24 časa dogodilo se petnaest saobraćajnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom bez povređenih. , saopštilo je Odeljenje saobraćajne policije PU u Smederevu

Uza isto vreme, na teritoriji nadležnosti Odeljenja za vanredne situacije u Smederevu, vatrogasno-spasilačke jedinice intervenisale su na gašenju dva požara, jedan je bio na građevinskom objektu, jedan na vozilu, kao i na jednom crpljenju vode, bez materijalne štete . Bilo je agažovano 10 vatrogasaca-spasilaca i četiri vatrogasna vozila.

Foto/ilustracija: N. Pavlović za  Podunavlje.info©

Skorašnji članci

error: Content is protected !!