Obavezno licencirano obezbeđenje i u najnižim fudbalskim rangovima

SMEDEREVO,  11. januar 2022 –Na adrese fudbalskih klubova, i onih najnižeg ranga u smederevskom kraju, ovih dana je stigao dopis Gradskog fudbalskog saveza u kome se obaveštavaju da su od početka ove godine obavezni da organizuju obezbeđenje utakmica licenciranim licima. To, kako stoji u dopisu, izričit je zahtev pripadnika MUP-a, koji su prisustvovali sastanku na kome je takva odluka doneta i koji su tada obavestili prisutne da neće prihvatati prijave utakmica bez navođenja licenciranog lica za obezbeđenje.

– Eto, to je država koja misli na mlade i na stvaranje uslova da se bave sportom; da zarade firme koje se bave obezbeđenjima banaka, noćnih klubova i drugim profitabilnim poslovima… Pa, da im se omogući da zarade i od malih seoskih klubova u kojima nema najosnovnijih sprava ni rekvizita. Razumem da je to uvedeno u višim stepenima takmičenja. ali u najnižem, gde dođe do pedesetak ljudi da posmatra svoju decu, e to baš nema nikakvoga smisla – kaže Predrag Živanović Gagi, sportski direktor Crvene zvezde iz Suvodola.

Inače, u dopisu koji je prosleđen klubovima, kako možete da vidite dole, navedena je i osoba za kontakt iz jedne beogradske firme za obezbeđenje.  Ako ne znaju kome da se obrate, da ne lutaju, valjda. Ostaje samo da okrenu broj telefona koji im je dat, da vide koliko će to „zadovoljstvo“, obezbeđivanje utakmice licenciranim  licem, da ih košta.

Grad

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!