Meteorolozi „pogodili“: Na Stevandan Srbija osvanula pod snegom

9. januar 2022 – Veći deo Srbije osvanuo je u ovaj, još jedan praznični dan pod snegom. Tamo gde nema snega, ima susnežice i ledene kiše, pa zato iz AMSS poručuju, što se današnjeg dana, ali i narednih tiče, pravi zimski uslovi vožnje sa snegom su na putevima u višim predelima, uz upozorenje da ne treba kretati na put bez zimskih guma i kompletne zimske opreme.

Danas se očekuje mestimično stvaranje manjeg snežnog pokrivača, a u ponedelјak na području zapadne, centralne i jugozapadne Srbije više padavina i povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 20 santimetara, kažu iz Republičkog hidro meteorološkog zavoda.

Od utorka slabljenje i postepen prestanak padavina. U sredu na severu Srbije pretežno sunčano, a u brdsko-planinskim predelima umereno do potpuno oblačno, ali uglavnom suvo. Od četvrtka pretežno sunčano uz slab i umeren jutarnji mraz.

Deonice na kojima danas ima snega ovim našim krajevima su:
I B-14, Most na Dunavu – Ralјa – naplatna rampa ‘Požarevac’, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 santimetara
I B-33, Naplatna rampa ‘Požarevac’ – Požarevac – Kučevo – Majdanpek, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 santimetara
I B-34, Požarevac – Veliko Gradište – Golubac, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 santimetara
II A-147, Kovačevac – Smederevska Palanka – Velika Plana, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 santimetara
II A-147, Petrovac na Mlavi (raskrsnica ulica Srpskih vladara i Jovana Šerbanovića) – Petrovac na Mlavi (raskrsnica ulica Srpskih vladara i Melnički put), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 santimetara
II A-153, Orešac – Petrijevo – Ralјa – naplatna rampa ‘Ralјa’, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 santimetara
II A-159, Požarevac – Kostolac, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 santimetara
II A-161, Salakovac – Malo Crniće – Petrovac na Mlavi, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 santimetara
Na ostalim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 santimetara na teritoriji Ivanjice, Kragujevca, Novog Pazara, Požarevca, Požege, Valјeva, Zaječara.
Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 santimetara na teritoriji Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Požarevca, Požege, Užica, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja!
Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 santimetara na teritoriji Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Požarevca, Požege, Užica, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja!
Zbog najavlјenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima. Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka,navode u jutrošnjem saopštenju iz JP Putevi Srbije

Foto/ilustracija: podunavlje.info©

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!