Site icon podunavlje.info

Božićni koncert Zvonka Bogdana danas u Smederevu 

SMEDEREVO, 8. januar 2022 – Legendarni izvođač starogradske muzike Zvonko Bogdan održaće Božićni koncert večeras od 20 časova u smederevskom Centru za kulturu.

Iz Centra podsećaju da je Zvonko Bogdan poznat kao pevač i kompozitor, slikar, pesnik, džokej i vinar, da je prepoznatljiv i po svojim učtivim i džentlmenskim manirima i da njegove pesme nose mirise ravnice, prošlih dana, boemskog života, Dunava… da pevaju o ljubavi, konjima koji slobodno jure, ženama…

Podunavlje.info dodaje da je Bogdan u dosadašnjoj karijeri ostvario veliki uspeh i kao tekstopisac i da je manje poznato da je upravo on autor mnogih pesama koje izvodi, a za koje se smatra da su tradicionali.

U uspešnoj karijeri dugoj pola veka ne može se zaboraviti period saradnje sa takođe legendarnim vođom tamburaškog orkestra, Janikom Balažom, koji je uradio mnoge aranžmane za neke od najvećih hitova Zvonka Bogdana.

Sedamdesetih i u prvoj polovini osamdesetih godina prošlog veka, za pamćenje su bili njihovi zajednički koncerti četvrtkom na Petrovaradinskoj tvrđavi, kada su na prazan astal u kafani čekali gosti iz čitave tadašnje Jugoslavije.

Cena ulaznice je 1.000 dinara, a iz Centra za kulturu napominju da je broj mesta ograničen.

Blagajna Centra za kulturu radiće danas do 20 časova.

Naslovna fotografija: flickr.com

 

Exit mobile version