Marketi, autobusi, bolnice, apoteke… Radno vreme za Badnji dan i Božić

SMEDEREVO, 6. januar 2021 – Trgovine će danas raditi skraćeno, do 18 časova, a prvi dan Božića je neradni, potvrđeno je portalu Podunavlje.info. To važi za Lidl, Maxi, Idea, Roda, Dis i Bisa objekte u Smederevu. Većina ovih trgovina, već od subote, 8. januara,  radiće redovno.

U Službi opšte medicine u smederevskom Domu zdravlja za Božić će dežurati dva lekara i šest medicinskih sestara, od 7 do 19 časova. U Respiratornnom centru dežuraće po dva lekara i po dve medicinske sestre u dve smene. U Službi za kućno lečenje i zdravstvenu negu na terenskom davanju radiće po dva medicinska tehničara po 12 sati. U Službi stomatološke zdravstvene zaštite dežuraće ambulanta u Despota Stevana, od 7 do 20 časova. U Dispanzeru za zdravstvenu zaštitu predškolske dece i Dispanzeru za zdravstvenu zaštitu školske dece i omladine dežuraće dva lekara i tri medicinske sestre u vremenu od 7 do 19 časova. Služba hitne medicinske pomoći radiće uobičajeno po ustaljenom rasporedu lekara uz dodatne ekipe (lekar i sestra). Iz Doma zdravlja napominju da se vakcinacija neće vršiti 7. januara. Iz Opšte bolnice „Sveti Luka“ Smederevo rečeno nam je da će Urgentni blok raditi 24 časa. Apoteka „1. maj“ u Smederevu radiće 24 časa i tokom Božića.

Autobusi smederevske Laste danas će saobraćati redovno, a za Božić po nedeljnom redu vožnje, potvrđeno je portalu Podunavlje.info.

Podsećanje za ljubitelje starogradske muzike, Zvonko Bogdan će 8. Januara u smederevskom Centru za kulturu održati Božićni koncert, s tim u vezi, radno vreme blagajne Centra za kulturu za Badnji danje do 14 časova, za Božić neće raditi, a u subotu, 8. Januara radon vreme je od 10 do 20 sati.

Foto/ilustracija: podunavlje.info©

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!