Ubicama Stefana Filića presuđeno – 18 i 15 godina zatvora

SMEDEREVO/VELIKA PLANA, 5. januar 2021 – Nikola Bojović i Mitar Pandurević, optuženi za ubistvo Stefana Filića (19) iz Velike Plane ispred noćnog kluba „Brodolom“ 2. februara 2020. godine, osuđeni su danas pred Višim sudom u Smederevu na 18, odnosno 15 godina zatvora.

Više javno tužilaštvo u Smederevu teretilo je njih dvojicu za teško ubistvo u saizvršilaštvu pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju. Otežavajuća okolnost bila su njihova ranija krivična dela sa elementima nasilja, a olakšavajuća za Bojovića, koji je do0bio 18 godina zatvora, kako je rečeno, to što je izrazio kajanje.

U optužnici je navedeno da su oni naneli Filiću više udaraca pesnicama u glavu. Dok je ležao na zemlji bez svesti, Bojović ga je šutnuo nogom u glavu. Prebijanje nesrećnog mladića odigralo se ispred noćnog kluba, kada je Filić pretrpeo smrtonosne povrede pokušavajući da zaštiti svog brata od optuženih. Prema izjavama svedoka i snimcima, utvrđeno je da su Stefana Filića, i pored toga što je ležao nepomičan, optuženi nastavili da šutiraju u glavu, a navedeno je i to, kako se tokom suđenja moglo čuti, da Stefan Filić, nije naneo nijedan udarac osuđenima.

Bojoviću i Pandureviću je produžen pritvor zbog mogućnost da ponove krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!